1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een kookpot water aan de kook.
2
Snijd de geschilde rapen, uien en appelen in partjes. Snijd de appelpartjes nog eens in 2. Snijd de wortelen overlangs in 2 (ongeschild, ze zijn bio!) en vervolgens in 3 of 4 stukken naargelang hun lengte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en schik er alles op. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met 2 takjes tijm en rozemarijn. Schuif 25 min. in de oven en verwijder dan de kruiden.
3
Klop de hele eieren met de zure room en 1 gerist takje tijm. Meng er de geraspte parmigiano en de grofverkruimelde ‘Pizza Croccantina’ onder. Breng verder op smaak en laat rusten.
4
Snijd de preiwitten overlangs in 2 en dan nog eens in 2, in de andere richting. Kook ze 8 min. in kokend water. Voeg de spinazie toe en laat nog 1 min. koken. Giet af en laat alles in ijskoud water schrikken. Laat 2 min. uitlekken en pers tussen de handen zoveel mogelijk water uit de groenten.
5
Rol 1 plak bladerdeeg uit. Snijd aan 2 kanten een stukje weg tot een grote rechthoek (de kleine zijden zijn afgerond). Verdeel er de groenten en de vruchten (appelen en kastanjes) in opeenvolgende lagen over (kruid telkens met peper en zout), tot 3 cm van de randen, met daartussen telkens een laag zure room. Stapel de lagen tot een hoge en rechthoekige vorm. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen op de garnituur. Snijd het 2de bladerdeeg op dezelfde manier als het 1ste en bedek er de montage mee. Bevochtig het deeg om het goed te hechten en zet in de koelkast.
6
Snijd de overblijvende stukjes deeg in strookjes en vlecht ze. Snijd ook strookjes uit het 3de deeg en snijd met een uitsteekring vormen uit naar keuze. Bevochtig het gebak lichtjes, leg er deegvlechten rond en duw ze met de toppen van de vingers vast. Maak bovenaan een gaatje om een schoorsteen te vormen. Werk heel het oppervlak van het gebak af met de rest van de vlechten en met de deegvormen (bevochtig de onderkant nog indien nodig). Laat 20 min. in de koelkast rusten en verwarm de oven voor op 190°C.
7
Schuif het bladerdeeggebak 25 min. in de oven en bestrijk het dan met de losgeklopte eidooier. Laat nog 20 min. bakken. Werk af met de rest van de tijm en enkele gekookte groenten, als er overblijven. Dien warm op met een waterkerssaus.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een kookpot water aan de kook.
2
Snijd de geschilde rapen, uien en appelen in partjes. Snijd de appelpartjes nog eens in 2. Snijd de wortelen overlangs in 2 (ongeschild, ze zijn bio!) en vervolgens in 3 of 4 stukken naargelang hun lengte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en schik er alles op. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met 2 takjes tijm en rozemarijn. Schuif 25 min. in de oven en verwijder dan de kruiden.
3
Klop de hele eieren met de zure room en 1 gerist takje tijm. Meng er de geraspte parmigiano en de grofverkruimelde ‘Pizza Croccantina’ onder. Breng verder op smaak en laat rusten.
4
Snijd de preiwitten overlangs in 2 en dan nog eens in 2, in de andere richting. Kook ze 8 min. in kokend water. Voeg de spinazie toe en laat nog 1 min. koken. Giet af en laat alles in ijskoud water schrikken. Laat 2 min. uitlekken en pers tussen de handen zoveel mogelijk water uit de groenten.
5
Rol 1 plak bladerdeeg uit. Snijd aan 2 kanten een stukje weg tot een grote rechthoek (de kleine zijden zijn afgerond). Verdeel er de groenten en de vruchten (appelen en kastanjes) in opeenvolgende lagen over (kruid telkens met peper en zout), tot 3 cm van de randen, met daartussen telkens een laag zure room. Stapel de lagen tot een hoge en rechthoekige vorm. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen op de garnituur. Snijd het 2de bladerdeeg op dezelfde manier als het 1ste en bedek er de montage mee. Bevochtig het deeg om het goed te hechten en zet in de koelkast.
6
Snijd de overblijvende stukjes deeg in strookjes en vlecht ze. Snijd ook strookjes uit het 3de deeg en snijd met een uitsteekring vormen uit naar keuze. Bevochtig het gebak lichtjes, leg er deegvlechten rond en duw ze met de toppen van de vingers vast. Maak bovenaan een gaatje om een schoorsteen te vormen. Werk heel het oppervlak van het gebak af met de rest van de vlechten en met de deegvormen (bevochtig de onderkant nog indien nodig). Laat 20 min. in de koelkast rusten en verwarm de oven voor op 190°C.
7
Schuif het bladerdeeggebak 25 min. in de oven en bestrijk het dan met de losgeklopte eidooier. Laat nog 20 min. bakken. Werk af met de rest van de tijm en enkele gekookte groenten, als er overblijven. Dien warm op met een waterkerssaus.