1
Bak 4 kippenboutjes (drumsticks) in een paellapan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel ½ zak (ontdooide) diepvriesgarnaalstaarten van 365. De schalen die je na het pellen overhoudt, bak je 2 min. op een hoog vuur in een pan met 1 el olijfolie. Voeg 4 dl water, 300 g passata en 3 verkruimelde blokjes kippenbouillon toe. Laat sudderen.
3
Maak 1 kg jumbomosselen schoon en kook ze op een hoog vuur in een afgedekte kookpot met 2,5 dl droge witte wijn tot ze opengaan. Giet het kookvocht in een kan.
4
Haal de kippenboutjes uit de pan, voeg 5 el olijfolie toe en bak 2 ontpitte en in blokjes gesneden rode paprika's, 2 gesnipperde uien en 2 geperste knoflookteentjes. Voeg na 3 min. 120 g diepvrieserwten en 350 g bombarijst toe. Roer 2 min. en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenboutjes, de gezeefde bouillon van de garnaalstaarten, 2 capsules saffraanpoeder, 1 laurierblad en het kookvocht van de mosselen toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen zonder verder te roeren.
5
Bewaar een paar mosselen in de schelp als versiering en haal de rest uit hun schelp.
6
Doe de garnaalstaarten bij de paella en laat nog 4 min. sudderen. Voeg dan de mosselen toe en laat alles 1 min. rusten. Kruid naar wens en dien op met de mosselen in de schelp als versiering.
1
Bak 4 kippenboutjes (drumsticks) in een paellapan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel ½ zak (ontdooide) diepvriesgarnaalstaarten van 365. De schalen die je na het pellen overhoudt, bak je 2 min. op een hoog vuur in een pan met 1 el olijfolie. Voeg 4 dl water, 300 g passata en 3 verkruimelde blokjes kippenbouillon toe. Laat sudderen.
3
Maak 1 kg jumbomosselen schoon en kook ze op een hoog vuur in een afgedekte kookpot met 2,5 dl droge witte wijn tot ze opengaan. Giet het kookvocht in een kan.
4
Haal de kippenboutjes uit de pan, voeg 5 el olijfolie toe en bak 2 ontpitte en in blokjes gesneden rode paprika's, 2 gesnipperde uien en 2 geperste knoflookteentjes. Voeg na 3 min. 120 g diepvrieserwten en 350 g bombarijst toe. Roer 2 min. en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenboutjes, de gezeefde bouillon van de garnaalstaarten, 2 capsules saffraanpoeder, 1 laurierblad en het kookvocht van de mosselen toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen zonder verder te roeren.
5
Bewaar een paar mosselen in de schelp als versiering en haal de rest uit hun schelp.
6
Doe de garnaalstaarten bij de paella en laat nog 4 min. sudderen. Voeg dan de mosselen toe en laat alles 1 min. rusten. Kruid naar wens en dien op met de mosselen in de schelp als versiering.