Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPaella met mosselen, kip en scampi
Delhaize logo
  • Paella met mosselen, kip en scampi

Paella met mosselen, kip en scampi

Paella met mosselen, kip en scampi
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg mosselen
  • 1 g garnaalstaarten van het merk 365
  • 4 kippenboutjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 120 g diepvrieserwten
  • 2 teentjes look
  • 300 g passata
  • 350 g Bombarijst
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 8 el olijfolie
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 dopjes saffraanpoeder
  • Peper
  • zout
  • 1 kg mosselen
  • 1 g garnaalstaarten van het merk 365
  • 4 kippenboutjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 120 g diepvrieserwten
  • 2 teentjes look
  • 300 g passata
  • 350 g Bombarijst
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 8 el olijfolie
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 dopjes saffraanpoeder
  • Peper

Begin met koken

1
Bak 4 kippenboutjes (drumsticks) in een paellapan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel ½ zak (ontdooide) diepvriesgarnaalstaarten van 365. De schalen die je na het pellen overhoudt, bak je 2 min. op een hoog vuur in een pan met 1 el olijfolie. Voeg 4 dl water, 300 g passata en 3 verkruimelde blokjes kippenbouillon toe. Laat sudderen.
3
Maak 1 kg jumbomosselen schoon en kook ze op een hoog vuur in een afgedekte kookpot met 2,5 dl droge witte wijn tot ze opengaan. Giet het kookvocht in een kan.
4
Haal de kippenboutjes uit de pan, voeg 5 el olijfolie toe en bak 2 ontpitte en in blokjes gesneden rode paprika's, 2 gesnipperde uien en 2 geperste knoflookteentjes. Voeg na 3 min. 120 g diepvrieserwten en 350 g bombarijst toe. Roer 2 min. en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenboutjes, de gezeefde bouillon van de garnaalstaarten, 2 capsules saffraanpoeder, 1 laurierblad en het kookvocht van de mosselen toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen zonder verder te roeren.
5
Bewaar een paar mosselen in de schelp als versiering en haal de rest uit hun schelp.
6
Doe de garnaalstaarten bij de paella en laat nog 4 min. sudderen. Voeg dan de mosselen toe en laat alles 1 min. rusten. Kruid naar wens en dien op met de mosselen in de schelp als versiering.
1
Bak 4 kippenboutjes (drumsticks) in een paellapan met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel ½ zak (ontdooide) diepvriesgarnaalstaarten van 365. De schalen die je na het pellen overhoudt, bak je 2 min. op een hoog vuur in een pan met 1 el olijfolie. Voeg 4 dl water, 300 g passata en 3 verkruimelde blokjes kippenbouillon toe. Laat sudderen.
3
Maak 1 kg jumbomosselen schoon en kook ze op een hoog vuur in een afgedekte kookpot met 2,5 dl droge witte wijn tot ze opengaan. Giet het kookvocht in een kan.
4
Haal de kippenboutjes uit de pan, voeg 5 el olijfolie toe en bak 2 ontpitte en in blokjes gesneden rode paprika's, 2 gesnipperde uien en 2 geperste knoflookteentjes. Voeg na 3 min. 120 g diepvrieserwten en 350 g bombarijst toe. Roer 2 min. en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de kippenboutjes, de gezeefde bouillon van de garnaalstaarten, 2 capsules saffraanpoeder, 1 laurierblad en het kookvocht van de mosselen toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen zonder verder te roeren.
5
Bewaar een paar mosselen in de schelp als versiering en haal de rest uit hun schelp.
6
Doe de garnaalstaarten bij de paella en laat nog 4 min. sudderen. Voeg dan de mosselen toe en laat alles 1 min. rusten. Kruid naar wens en dien op met de mosselen in de schelp als versiering.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 45/55
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 45/55
1 kg
7
49
Scampi | Met Staart | Bio
Delhaize Scampi | Met Staart | Bio
125 gr
Bio
    4
    29
    Onderbouten | Kip
    Delhaize Onderbouten | Kip
    1 kg
    5
    99
    Zoete puntpaprika | Rood
    Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
    1 st
    1
    39
    Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    130 gr
    2de tegen -50%
    1
    99
    Passata | Classic
    Cirio Passata | Classic
    540 gr
    1
    75
    Rijst | Basmati | Brown | 90sec
    Bosto Rijst | Basmati | Brown | 90sec
    2 x 200 gr
    3
    55
    Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
    Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
    37,5 cl
    -30%
    25
    89
    €36,99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    -10% voor 3
    2
    15
    Kruiden | Saffraan | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    -10% voor 3
    8
    99

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €85,97