⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEasy risotto met Oud Brugge en chorizochips
Delhaize logo
  • Easy risotto met Oud Brugge en chorizochips
    C

Easy risotto met Oud Brugge en chorizochips

Easy risotto met Oud Brugge en chorizochipsC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g blok Oud Brugge;
  • 100 g zachte chorizo in plakjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 80 g Californische amandelen
  • 60 g sultanarozijnen
  • 320 g carnarolirijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 cube kippenbouillonblokje
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • zout
  • 200 g blok Oud Brugge;
  • 100 g zachte chorizo in plakjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 80 g Californische amandelen
  • 60 g sultanarozijnen
  • 320 g carnarolirijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 cube kippenbouillonblokje
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Fruit de fijngehakte sjalotjes in een stoofpan, met 3 el olijfolie en de tijm. Strooi er de rijst na 5 min bij en meng 2 min. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min pruttelen, voeg 7,5 dl warm water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min sudderen.
3
Bedek intussen een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de chorizosneetjes over en bak ze ± 6 min (houd in het oog!). Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Hak de amandelen grof en bak ze kort goudbruin, in een kleine braadpan met 1 el olijfolie.
5
Rasp de blok Oude Brugge grof, behalve een stuk van ± 70 g (aan de ronde kant van de korst). Doe de geraspte kaas in de stoofpan, haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Voeg de gehakte peterselie toe, meng en breng verder op smaak.
6
Serveer de risotto in diepe borden en voeg chorizochips toe, amandelen, rozijnen en kaasschilfers (daar dient de rest van de kaas voor!). Dien meteen op en zet de rest van de garnituren apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Fruit de fijngehakte sjalotjes in een stoofpan, met 3 el olijfolie en de tijm. Strooi er de rijst na 5 min bij en meng 2 min. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min pruttelen, voeg 7,5 dl warm water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min sudderen.
3
Bedek intussen een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de chorizosneetjes over en bak ze ± 6 min (houd in het oog!). Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Hak de amandelen grof en bak ze kort goudbruin, in een kleine braadpan met 1 el olijfolie.
5
Rasp de blok Oude Brugge grof, behalve een stuk van ± 70 g (aan de ronde kant van de korst). Doe de geraspte kaas in de stoofpan, haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Voeg de gehakte peterselie toe, meng en breng verder op smaak.
6
Serveer de risotto in diepe borden en voeg chorizochips toe, amandelen, rozijnen en kaasschilfers (daar dient de rest van de kaas voor!). Dien meteen op en zet de rest van de garnituren apart op tafel.
Nutritionele informatie
C

Voedingsstoffen per 100g

  • Energie (kCal) [kcal/100g]: 232
  • Energie (kJ) [kJ/100g]: 965
  • Vetten [g/100g]: 12,8
  • Verzadigde vetzuren [g/100g]: 4,4
  • Koolhydraten [g/100g]: 19,1
  • Suikers [g/100g]: 2,7
  • Vezels [g/100g]: 1,2
  • Eiwitten [g/100g]: 8
  • Zout [g/100g]: 0,7
  • Natrium [mg/100g]: 300
  • Fruit en groenten [g/100g]: 17,4

Voedingsstoffen per portie

  • Energie (kCal) [kcal/portie]: 974
  • Energie (kJ) [kJ/portie]: 4053
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g

  • Energie (kCal) [kcal/100g]: 232
  • Energie (kJ) [kJ/100g]: 965
  • Vetten [g/100g]: 12,8
  • Verzadigde vetzuren [g/100g]: 4,4
  • Koolhydraten [g/100g]: 19,1
  • Suikers [g/100g]: 2,7
  • Vezels [g/100g]: 1,2
  • Eiwitten [g/100g]: 8
  • Zout [g/100g]: 0,7
  • Natrium [mg/100g]: 300
  • Fruit en groenten [g/100g]: 17,4

Voedingsstoffen per portie

  • Energie (kCal) [kcal/portie]: 974
  • Energie (kJ) [kJ/portie]: 4053
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Oud | Brugge | Kaasbl
Brugge Oud | Brugge | Kaasbl
2 × 125 gr
2+1 gratis
3
89
Chorizo extra sneden
Delhaize Chorizo extra sneden
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Amandel G&G
Delhaize Amandel G&G
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
75
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
2 × 4 x 75 gr
2
45
Grangousier wit
Grandgousier Grangousier wit
1 l
3
99
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€32,69