1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Fruit de fijngehakte sjalotjes in een stoofpan, met 3 el olijfolie en de tijm. Strooi er de rijst na 5 min bij en meng 2 min. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min pruttelen, voeg 7,5 dl warm water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min sudderen.
3
Bedek intussen een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de chorizosneetjes over en bak ze ± 6 min (houd in het oog!). Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Hak de amandelen grof en bak ze kort goudbruin, in een kleine braadpan met 1 el olijfolie.
5
Rasp de blok Oude Brugge grof, behalve een stuk van ± 70 g (aan de ronde kant van de korst). Doe de geraspte kaas in de stoofpan, haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Voeg de gehakte peterselie toe, meng en breng verder op smaak.
6
Serveer de risotto in diepe borden en voeg chorizochips toe, amandelen, rozijnen en kaasschilfers (daar dient de rest van de kaas voor!). Dien meteen op en zet de rest van de garnituren apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Fruit de fijngehakte sjalotjes in een stoofpan, met 3 el olijfolie en de tijm. Strooi er de rijst na 5 min bij en meng 2 min. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min pruttelen, voeg 7,5 dl warm water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min sudderen.
3
Bedek intussen een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de chorizosneetjes over en bak ze ± 6 min (houd in het oog!). Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Hak de amandelen grof en bak ze kort goudbruin, in een kleine braadpan met 1 el olijfolie.
5
Rasp de blok Oude Brugge grof, behalve een stuk van ± 70 g (aan de ronde kant van de korst). Doe de geraspte kaas in de stoofpan, haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Voeg de gehakte peterselie toe, meng en breng verder op smaak.
6
Serveer de risotto in diepe borden en voeg chorizochips toe, amandelen, rozijnen en kaasschilfers (daar dient de rest van de kaas voor!). Dien meteen op en zet de rest van de garnituren apart op tafel.