1
Snijd een stukje van de uiteinden van de varkenshaasjes weg en kruid ze met fleur de sel. Schroei ze in een braadpan met de olijfolie rondom kort dicht, op een hoog vuur. Laat ze op een bord afkoelen. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkblad, leg er 5 sneetjes ham op en laat ze elkaar lichtjes overlappen. Bestrijk 1 varkenshaasje volledig met mosterd op oude wijze. Leg het loodrecht op de ham, plooi de ham naar binnen op het vlees en rol strak op in de vershoudfolie. Doe hetzelfde met het 2de varkenshaasje en laat 15 min. in de koelkast rusten.
2
Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Hak de sjalotjes en het teentje knoflook fijn. Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een grote steelpan met 30 g gezouten boter. Kruid met peper, met zout en giet er 8 dl melk bij. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje sudderen. Meng intussen af en toe.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg 1 vleesrollade op 1 plak bladerdeeg. Plooi het deeg naar binnen op het vlees en druk de randen goed aan, tegen de rollade, om ze goed te hechten. Snijd het overtollige deeg weg. Markeer de randen rondom met de punt van een mes. Kort het bakpapier een beetje in en leg de rollade in een ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2de rollade. Klop het ei met 1 el melk en smeer er de 2 gebraden volledig mee in. Schuif ze 25 min. in de oven.
4
Giet de kalfsfond met truffels in een steelpan en laat hem op een vrij hoog vuur voor ¾ inkoken. Voeg 50 g koude gezouten boter in kleine stukjes toe en monteer de saus met een klopper.
5
Haal de steelpan met de pastinaken van het vuur. Giet er de room bij en mix fijn tot een gladde puree (voeg indien nodig een beetje melk of room toe). Breng verder op smaak.
6
Laat de gebraden 5 min. rusten, snijd ze in dikke sneetjes en serveer met de puree en een beetje truffeljus.
7
Tip: Versier de gebraden met de rest van het bladerdeeg. Zet het wel eerst in de koelkast, zo kun je het koude deeg gemakkelijk snijden.
1
Snijd een stukje van de uiteinden van de varkenshaasjes weg en kruid ze met fleur de sel. Schroei ze in een braadpan met de olijfolie rondom kort dicht, op een hoog vuur. Laat ze op een bord afkoelen. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkblad, leg er 5 sneetjes ham op en laat ze elkaar lichtjes overlappen. Bestrijk 1 varkenshaasje volledig met mosterd op oude wijze. Leg het loodrecht op de ham, plooi de ham naar binnen op het vlees en rol strak op in de vershoudfolie. Doe hetzelfde met het 2de varkenshaasje en laat 15 min. in de koelkast rusten.
2
Schil de pastinaken en snijd ze in kleine blokjes. Hak de sjalotjes en het teentje knoflook fijn. Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een grote steelpan met 30 g gezouten boter. Kruid met peper, met zout en giet er 8 dl melk bij. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje sudderen. Meng intussen af en toe.
3
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg 1 vleesrollade op 1 plak bladerdeeg. Plooi het deeg naar binnen op het vlees en druk de randen goed aan, tegen de rollade, om ze goed te hechten. Snijd het overtollige deeg weg. Markeer de randen rondom met de punt van een mes. Kort het bakpapier een beetje in en leg de rollade in een ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2de rollade. Klop het ei met 1 el melk en smeer er de 2 gebraden volledig mee in. Schuif ze 25 min. in de oven.
4
Giet de kalfsfond met truffels in een steelpan en laat hem op een vrij hoog vuur voor ¾ inkoken. Voeg 50 g koude gezouten boter in kleine stukjes toe en monteer de saus met een klopper.
5
Haal de steelpan met de pastinaken van het vuur. Giet er de room bij en mix fijn tot een gladde puree (voeg indien nodig een beetje melk of room toe). Breng verder op smaak.
6
Laat de gebraden 5 min. rusten, snijd ze in dikke sneetjes en serveer met de puree en een beetje truffeljus.
7
Tip: Versier de gebraden met de rest van het bladerdeeg. Zet het wel eerst in de koelkast, zo kun je het koude deeg gemakkelijk snijden.