Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVarkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes
    A

Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjes

Varkenshaasje met droge cider en gekaramelliseerde appeltjesA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 4 golden of jonagold appels
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 fles droge cider
  • 3 sjalotten
  • 5 cl verse room
  • 1 el bloem
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 2 nootjes boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl peterselie, gehakt
  • zout
  • 2 kleine varkenshaasjes
  • 4 golden of jonagold appels
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 fles droge cider
  • 3 sjalotten
  • 5 cl verse room
  • 1 el bloem
  • 1 el mosterd van Dijon
  • 2 nootjes boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl peterselie, gehakt
  • zout

Begin met koken

1
Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm de helft van de boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
2
Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
4
Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes. Laat de rest van de boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
5
Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
6
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.
1
Smeer de varkenshaasjes in met mosterd. Verwarm de helft van de boter met de olie in een grote, diepe pan en bak er het vlees rondom bruin in op matig vuur. Kruid met peper en zout.
2
Neem het bruin gebakken vlees uit de pan. Fruit, in dezelfde pan, de spekblokjes en de fijn gehakte sjalotten tot ze lichtbruin zijn.
3
Bestrooi met bloem, meng 30 sec, giet er de cider bij en meng goed. Leg de varkenshaasjes in de saus, zet een deksel op de pan en laat 35 min op zacht vuur sudderen.
4
Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes. Laat de rest van de boter in een pan smelten en bak er de appelblokjes in aan op vrij hoog vuur. Bestrooi na enkele min met de suiker en laat snel karamelliseren.
5
Doe de room en de peterselie bij het vlees, breng op smaak en laat nog 2 min sudderen.
6
Snijd de varkenshaasjes in dikke plakken. Serveer met de appels, de saus en mini-rösti.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 4,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 543,62
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet pur | Ardens | Varken
Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
3 × +/- 520 gr
+/-€
9
33
Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Cider | Normand | Doux | 2% ALC.
Delhaize Cider | Normand | Doux | 2% ALC.
75 cl
3
15
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€47,41