⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCannelloni met kreeft
Delhaize logo
  • Cannelloni met kreeft
    B

Cannelloni met kreeft

Cannelloni met kreeftB
Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 feuilles lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 cl kreeftfond
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 10 cl room
  • 1 ei
  • 3 el droge witte wijn
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem
  • 1 gekookte kreeft van ong. 650 g
  • 8 feuilles lasagnevellen
  • 2 sjalotten
  • 200 g courgettes
  • 20 g pijnboompitten
  • 20 cl kreeftfond
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 3 el basilicum, fijngehakt
  • 10 cl room
  • 1 ei
  • 3 el droge witte wijn
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el bloem

Begin met koken

1
Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
2
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
3
Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
4
Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
5
Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
6
Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
7
Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.
1
Verwijder het pantser van de kreeft en hak het vlees van staart en scharen grof.
2
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een wok of grote braadpan. Neem ze eruit, voeg olie toe en stoof hierin de fijngesneden sjalotjes en de in kleine blokjes gesneden courgettes op matig vuur. Bestrooi na 3 min. met bloem, meng 30 sec. en voeg de witte wijn toe.
3
Laat volledig op hoog vuur inkoken, voeg de kreeftfond, de room en 30 g Parmezaanse kaas toe. Laat 2 min. zacht koken. Haal van het vuur, doe er de kreeft en de basilicum bij. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet, rustend ope en grote steelpan.
4
Kook de lasagne per 2 vellen 2 min. in gezouten kokend water in een grote kookpot. Neem met een schuimspaan uit het water en schrik onmiddellijk in een grote kom met koud water. Spreid de lasagnevellen uit op een keukendoek en droog ze af. Verdeel er het uitgelekt vulsel over (bewaar de saus).
5
Rol op en snij elk rolletje in 2. Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat (ze mogen elkaar niet raken). Smeer in met het losgeklopte ei en strooi er de resterende kaas over.
6
Dek af met cellofaan en zet fris weg. Bak ze, net voor het opdienen, lichtbruin in 12 min. in een heel warme oven (voorverwarmd op th. 7 – 210°C).
7
Dien onmiddellijk op met een beetje opgewarmde saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 378,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 0,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 378,39
Italiaans
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bisque de homard
20 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekookte | Kreeft | Msc
Pittman Seafoods Gekookte | Kreeft | Msc
2 × 325 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
12
99
Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
250 gr
Bio
    1
    65
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Courgette
    Delhaize Courgette
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Pamesello | Geraspt
    Pamesello Pamesello | Geraspt
    2 × 40 gr
    1
    59
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    South African Wine | Chardonnay
    Delhaize South African Wine | Chardonnay
    3 l
    -25%
    10
    49
    €13,99

    Reeds in je keuken

    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €56,01