⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
Delhaize logo
  • Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus
    C

Hindegebraad in een knapperig kleedje, Marsalasaus

Hindegebraad in een knapperig kleedje, MarsalasausC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 hindegebraad van 650 tot 700 g
  • 8 sneden ontbijtspek
  • 20 cl Marsala
  • 8 grote saliebladeren
  • 1 e.l. olijfolie
  • 8 cl verse room
  • 1 sjalot
  • 12 cl wildfond
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout
  • 1 hindegebraad van 650 tot 700 g
  • 8 sneden ontbijtspek
  • 20 cl Marsala
  • 8 grote saliebladeren
  • 1 e.l. olijfolie
  • 8 cl verse room
  • 1 sjalot
  • 12 cl wildfond
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • zout

Begin met koken

1
Haal het gebraad 1 uur vooraf uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
3
Schik 8 sneden spek zij aan zij op een snijplank. Leg 1 salieblaadje in het midden van elk sneetje. Leg daarop het gebraad, kruid en wikkel in het spek. Draai het aldus verpakte gebraad om en leg het in een ovenschotel; laat 28 tot 30 min. bakken in de oven (reken 20 min./500 g).
4
Fruit ondertussen op een zacht vuur de fijngehakte sjalot in een steelpan met olie. Giet er na 5 min. de Marsala en de wildfond bij; laat op fel vuur tot de helft inkoken. Filter en giet opnieuw in de steelpan. Doe het bindmiddel en de room erbij; laat zachtjes sudderen en controleer of het voldoende gekruid is.
5
Dek het gebraad af met aluminiumfolie en laat 5 min. op een warme plaats rusten. Snij het in sneden en dien op met de saus. Serveer met dennenappeltjes, gebakken boschampignons en gepocheerde appeltjes.
1
Haal het gebraad 1 uur vooraf uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 200°C.
3
Schik 8 sneden spek zij aan zij op een snijplank. Leg 1 salieblaadje in het midden van elk sneetje. Leg daarop het gebraad, kruid en wikkel in het spek. Draai het aldus verpakte gebraad om en leg het in een ovenschotel; laat 28 tot 30 min. bakken in de oven (reken 20 min./500 g).
4
Fruit ondertussen op een zacht vuur de fijngehakte sjalot in een steelpan met olie. Giet er na 5 min. de Marsala en de wildfond bij; laat op fel vuur tot de helft inkoken. Filter en giet opnieuw in de steelpan. Doe het bindmiddel en de room erbij; laat zachtjes sudderen en controleer of het voldoende gekruid is.
5
Dek het gebraad af met aluminiumfolie en laat 5 min. op een warme plaats rusten. Snij het in sneden en dien op met de saus. Serveer met dennenappeltjes, gebakken boschampignons en gepocheerde appeltjes.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 878; energie (kCal): 210; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 7,8; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 416,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 878; energie (kCal): 210; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 7,8; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 416,85
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hinde | Boutgebraad
Delhaize Hinde | Boutgebraad
+/- 750 gr
+/-€
25
49
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
2 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Marsala Dolce
Florio Marsala Dolce
75 cl
8
39
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
4 × 11 gr
2
95
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
2
69
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€61,00