Recept zoekresultatenTorta Pasqualina
Delhaize logo
  • Torta Pasqualina
    C

Torta Pasqualina

door Jeroen De Pauw
Torta PasqualinaC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 8 eieren
  • 300 g jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 2,3 dl slagroom met 40% v.g.
  • 500 g ricotta
  • 25 g parmigiano
  • 2 bokalen (van 180 g) artisjokbodems
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 8 eieren
  • 300 g jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bussel basilicum
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 2,3 dl slagroom met 40% v.g.
  • 500 g ricotta
  • 25 g parmigiano
  • 2 bokalen (van 180 g) artisjokbodems
  • 5 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min. + 40 min. kooktijd
1
Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de (vooraf gewassen!) spinazie in. Giet ze na 1 min. kooktijd in een zeef met fijn rooster af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze grof.
2
Spoel de artisjokbodems en snijd ze in 4. Fruit de gehakte sjalotten op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met de olijfolie, het geperste teentje knoflook en de oregano. Voeg na 2 min. de artisjokbodems toe, meng 2 min., voeg de spinazie toe en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta, 1 ei, de room, de geraspte parmigiano, het gehakte basilicum, peper en zout. Roer er de groenten onder en breng verder op smaak.
4
Garneer een grote ronde, diepe taartvorm (of een volledig metalen braadpan) van 28 cm diameter met 1 plak bladerdeeg (en zijn bakpapier). Verdeel er de garnituur over en strijk lichtjes glad. Maak een kuiltje in de garnituur en breek er 1 ei in. Voeg 6 eieren op dezelfde manier toe. Bedek alles met het 2de bladerdeeg, bevochtig de randen om ze vast te hechten en plooi ze mooi naar binnen. Bestrijk de oppervlakte met het losgeklopte ei en schuif 40 min. in de oven.
5
Dien warm of lauw op en geef er een slaatje bij.
1
Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de (vooraf gewassen!) spinazie in. Giet ze na 1 min. kooktijd in een zeef met fijn rooster af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze grof.
2
Spoel de artisjokbodems en snijd ze in 4. Fruit de gehakte sjalotten op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met de olijfolie, het geperste teentje knoflook en de oregano. Voeg na 2 min. de artisjokbodems toe, meng 2 min., voeg de spinazie toe en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta, 1 ei, de room, de geraspte parmigiano, het gehakte basilicum, peper en zout. Roer er de groenten onder en breng verder op smaak.
4
Garneer een grote ronde, diepe taartvorm (of een volledig metalen braadpan) van 28 cm diameter met 1 plak bladerdeeg (en zijn bakpapier). Verdeel er de garnituur over en strijk lichtjes glad. Maak een kuiltje in de garnituur en breek er 1 ei in. Voeg 6 eieren op dezelfde manier toe. Bedek alles met het 2de bladerdeeg, bevochtig de randen om ze vast te hechten en plooi ze mooi naar binnen. Bestrijk de oppervlakte met het losgeklopte ei en schuif 40 min. in de oven.
5
Dien warm of lauw op en geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 190 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 190 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 6 g
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Spinazie
Delhaize Spinazie
450 gr
2
19
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
2 × 300 gr
2
49
Room 40%
Inex Room 40%
2 × 20 cl
2de tegen -50%
1
95
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
2 × 250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Artisjokbodems
Delhaize Artisjokbodems
180 gr
2
59
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
750 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Totaal:
€27,11