1
Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de (vooraf gewassen!) spinazie in. Giet ze na 1 min. kooktijd in een zeef met fijn rooster af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze grof.
2
Spoel de artisjokbodems en snijd ze in 4. Fruit de gehakte sjalotten op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met de olijfolie, het geperste teentje knoflook en de oregano. Voeg na 2 min. de artisjokbodems toe, meng 2 min., voeg de spinazie toe en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta, 1 ei, de room, de geraspte parmigiano, het gehakte basilicum, peper en zout. Roer er de groenten onder en breng verder op smaak.
4
Garneer een grote ronde, diepe taartvorm (of een volledig metalen braadpan) van 28 cm diameter met 1 plak bladerdeeg (en zijn bakpapier). Verdeel er de garnituur over en strijk lichtjes glad. Maak een kuiltje in de garnituur en breek er 1 ei in. Voeg 6 eieren op dezelfde manier toe. Bedek alles met het 2de bladerdeeg, bevochtig de randen om ze vast te hechten en plooi ze mooi naar binnen. Bestrijk de oppervlakte met het losgeklopte ei en schuif 40 min. in de oven.
5
Dien warm of lauw op en geef er een slaatje bij.
1
Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de (vooraf gewassen!) spinazie in. Giet ze na 1 min. kooktijd in een zeef met fijn rooster af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze grof.
2
Spoel de artisjokbodems en snijd ze in 4. Fruit de gehakte sjalotten op een vrij hoog vuur in een grote sauteerpan met de olijfolie, het geperste teentje knoflook en de oregano. Voeg na 2 min. de artisjokbodems toe, meng 2 min., voeg de spinazie toe en fruit nog 2 min. Breng verder op smaak en haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta, 1 ei, de room, de geraspte parmigiano, het gehakte basilicum, peper en zout. Roer er de groenten onder en breng verder op smaak.
4
Garneer een grote ronde, diepe taartvorm (of een volledig metalen braadpan) van 28 cm diameter met 1 plak bladerdeeg (en zijn bakpapier). Verdeel er de garnituur over en strijk lichtjes glad. Maak een kuiltje in de garnituur en breek er 1 ei in. Voeg 6 eieren op dezelfde manier toe. Bedek alles met het 2de bladerdeeg, bevochtig de randen om ze vast te hechten en plooi ze mooi naar binnen. Bestrijk de oppervlakte met het losgeklopte ei en schuif 40 min. in de oven.
5
Dien warm of lauw op en geef er een slaatje bij.