1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de pompoenen overlangs in 2 en verwijder de zaadjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de halve pompoenen op, met de snijkant naar onder. Schuif ze ± 40 min. in de oven, tot je er gemakkelijk een mes in kunt prikken. Haal het vruchtvlees met een vork uit de schil en meng het voorzichtig met de olijfolie, peper en zout. Houd warm.
2
Bak de pancetta op een zacht vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten, bak de pancetta mooi goudbruin en laat uitlekken. Gooi het vet weg en spoel de braadpan onder koud water om ze af te koelen. Klop de eidooiers met 2 dl lauw water en de geraspte parmigiano. Giet het mengsel in de braadpan, voeg de geriste rozemarijn toe en verwarm al kloppend op een zacht vuurtje, tot een smeuïge saus. Laat de saus vooral niet koken!
3
Meng het vruchtvlees van de pompoen met de saus en de pancetta. Dien meteen op, werk af met rozemarijn en gebruik eventueel de halve pompoenen als kom.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de pompoenen overlangs in 2 en verwijder de zaadjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de halve pompoenen op, met de snijkant naar onder. Schuif ze ± 40 min. in de oven, tot je er gemakkelijk een mes in kunt prikken. Haal het vruchtvlees met een vork uit de schil en meng het voorzichtig met de olijfolie, peper en zout. Houd warm.
2
Bak de pancetta op een zacht vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten, bak de pancetta mooi goudbruin en laat uitlekken. Gooi het vet weg en spoel de braadpan onder koud water om ze af te koelen. Klop de eidooiers met 2 dl lauw water en de geraspte parmigiano. Giet het mengsel in de braadpan, voeg de geriste rozemarijn toe en verwarm al kloppend op een zacht vuurtje, tot een smeuïge saus. Laat de saus vooral niet koken!
3
Meng het vruchtvlees van de pompoen met de saus en de pancetta. Dien meteen op, werk af met rozemarijn en gebruik eventueel de halve pompoenen als kom.