1
Strooi de suiker in een steelpan, bevochtig hem lichtjes met 1 el water en verwarm hem op een vrij hoog vuur tot een amberkleurige karamel, zonder met een lepel of ander keukengerei te roeren (draai de steelpan indien nodig om de kleur eenvormig te maken). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in blokjes toe en vervolgens de room. Zet de pan opnieuw op het vuur en meng tot een homogene saus. Haal de pan van het vuur zodra de karamel begint te koken. Kruid naar eigen smaak met zout, giet in een pot met platte bodem en zet in de koelkast.
2
Schep 1 bolletje ijs per wafel, leg er een 2de wafel bovenop, druk lichtjes aan en strijk de kanten glad. Zet de sandwiches in de diepvriezer.
3
Hak de amandelen, de cashewnoten en de veenbessen grof.
4
Rol de zijkanten van de sandwiches net voor het opdienen in de droge vruchten en noten en dresseer ze op de borden, met een beetje karamelsaus.
1
Strooi de suiker in een steelpan, bevochtig hem lichtjes met 1 el water en verwarm hem op een vrij hoog vuur tot een amberkleurige karamel, zonder met een lepel of ander keukengerei te roeren (draai de steelpan indien nodig om de kleur eenvormig te maken). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in blokjes toe en vervolgens de room. Zet de pan opnieuw op het vuur en meng tot een homogene saus. Haal de pan van het vuur zodra de karamel begint te koken. Kruid naar eigen smaak met zout, giet in een pot met platte bodem en zet in de koelkast.
2
Schep 1 bolletje ijs per wafel, leg er een 2de wafel bovenop, druk lichtjes aan en strijk de kanten glad. Zet de sandwiches in de diepvriezer.
3
Hak de amandelen, de cashewnoten en de veenbessen grof.
4
Rol de zijkanten van de sandwiches net voor het opdienen in de droge vruchten en noten en dresseer ze op de borden, met een beetje karamelsaus.