Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVanille-ijssandwiches met gezouten karamelsaus
Delhaize logo
  • Vanille-ijssandwiches met gezouten karamelsaus
    E

Vanille-ijssandwiches met gezouten karamelsaus

door Line Couvreur
Vanille-ijssandwiches met gezouten karamelsausE
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g Californische amandelen
  • 20 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 20 g gedroogde veenbessen
  • 1 dl room met 35% v.g.
  • 4 dl vanille-ijs
  • 8 krokante wafels
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 25 g boter
  • zout
  • 20 g Californische amandelen
  • 20 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 20 g gedroogde veenbessen
  • 1 dl room met 35% v.g.
  • 4 dl vanille-ijs
  • 8 krokante wafels
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 25 g boter
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 2 u afkoeltijd)
1
Strooi de suiker in een steelpan, bevochtig hem lichtjes met 1 el water en verwarm hem op een vrij hoog vuur tot een amberkleurige karamel, zonder met een lepel of ander keukengerei te roeren (draai de steelpan indien nodig om de kleur eenvormig te maken). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in blokjes toe en vervolgens de room. Zet de pan opnieuw op het vuur en meng tot een homogene saus. Haal de pan van het vuur zodra de karamel begint te koken. Kruid naar eigen smaak met zout, giet in een pot met platte bodem en zet in de koelkast.
2
Schep 1 bolletje ijs per wafel, leg er een 2de wafel bovenop, druk lichtjes aan en strijk de kanten glad. Zet de sandwiches in de diepvriezer.
3
Hak de amandelen, de cashewnoten en de veenbessen grof.
4
Rol de zijkanten van de sandwiches net voor het opdienen in de droge vruchten en noten en dresseer ze op de borden, met een beetje karamelsaus.
1
Strooi de suiker in een steelpan, bevochtig hem lichtjes met 1 el water en verwarm hem op een vrij hoog vuur tot een amberkleurige karamel, zonder met een lepel of ander keukengerei te roeren (draai de steelpan indien nodig om de kleur eenvormig te maken). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in blokjes toe en vervolgens de room. Zet de pan opnieuw op het vuur en meng tot een homogene saus. Haal de pan van het vuur zodra de karamel begint te koken. Kruid naar eigen smaak met zout, giet in een pot met platte bodem en zet in de koelkast.
2
Schep 1 bolletje ijs per wafel, leg er een 2de wafel bovenop, druk lichtjes aan en strijk de kanten glad. Zet de sandwiches in de diepvriezer.
3
Hak de amandelen, de cashewnoten en de veenbessen grof.
4
Rol de zijkanten van de sandwiches net voor het opdienen in de droge vruchten en noten en dresseer ze op de borden, met een beetje karamelsaus.
Nutritionele informatie
E
Per 100 g: Energie: 303 kcal - Vetten: 19,4 g - Koolhydraten: 28,9 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 3,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 303 kcal - Vetten: 19,4 g - Koolhydraten: 28,9 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 3,6 g
Amerikaans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gedroogde veenbessen

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Amandelen | Ongebrand
Delhaize Amandelen | Ongebrand
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Vanille | Roomijs
Häagen-Dazs Vanille | Roomijs
46 cl
  • frozen.external.af58c8a6.svg
7
89
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Totaal:
€20,26