Recept zoekresultatenUiencappuccino met witbier
Delhaize logo
  • Uiencappuccino met witbier
    B

Uiencappuccino met witbier

door Seppe Nobels
Uiencappuccino met witbierB
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 grote uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 kruidenagels
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 20 g boter
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 l groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 flesje Belgisch witbier
  • 1/2 l melk (voor de afwerking)
  • 1 ui, gesnipperd (voor de afwerking)
  • 3 takken tijm (voor de afwerking)
  • knoflookolie (voor de afwerking)
  • zwarte peper (voor de afwerking)
  • 4 grote uien, gepeld en gehalveerd
  • 2 kruidenagels
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 20 g boter
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 l groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 flesje Belgisch witbier
  • 1/2 l melk (voor de afwerking)
  • 1 ui, gesnipperd (voor de afwerking)
  • 3 takken tijm (voor de afwerking)

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. kooktijd
1
Maak de uiensoep volgens het basisrecept klaar, maar voeg samen met de bouillon het flesje Belgisch witbier toe.
2
Verwarm voor de afwerking de melk tot aan het kookpunt met de ui en twee takken tijm. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Zeef de melk en klop met een staafmixer tot melkschuim.
3
Verdeel de soep over borden (of grote, uitgeholde uien die je in grof zeezout zet). Lepel er wat van het melkschuim over. Werk af met enkele druppels knoflookolie, tijmblaadjes en zwarte peper.
1
Maak de uiensoep volgens het basisrecept klaar, maar voeg samen met de bouillon het flesje Belgisch witbier toe.
2
Verwarm voor de afwerking de melk tot aan het kookpunt met de ui en twee takken tijm. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Zeef de melk en klop met een staafmixer tot melkschuim.
3
Verdeel de soep over borden (of grote, uitgeholde uien die je in grof zeezout zet). Lepel er wat van het melkschuim over. Werk af met enkele druppels knoflookolie, tijmblaadjes en zwarte peper.
Nutritionele informatie
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Vegetarisch
Voorgerecht