⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTropische îles flottantes
Delhaize logo
  • Tropische îles flottantes
    D

Tropische îles flottantes

Tropische îles flottantesD
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 cl volle melk
  • 20 cl verse room
  • 20 g griessuiker
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 el rum
  • zout
  • 1 limoen
  • 3 eieren (M) op kamertemperatuur
  • 30 cl volle melk
  • 20 cl verse room
  • 20 g griessuiker
  • 50 g geraspte kokosnoot
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 el rum
  • zout
  • 1 limoen
  • 3 eieren (M) op kamertemperatuur

Begin met koken

1
Schil de limoen flinterdun en doe de schil in een steelpan samen met de melk en de room. Laat zachtjes opwarmen en neem, net voor het kookpunt, van het vuur. Dek af en laat 5 min trekken. Verwijder vervolgens de schil.
2
Klop de eigelen met de griessuiker. Voeg geleidelijk aan en al roerend het mengsel room/warme melk toe. Giet terug in de steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot de room bindt en de rug van de lepel bedekt zonder er meteen af te lopen : de room mag vooral niet koken ! Giet in een kleine kom en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen. Voeg dan het limoensap en de rum toe.
3
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken. Voeg de bloemsuiker toe en klop nog even. Verdeel over 4 soufflékommetjes en zet ze samen in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 W. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
4
Voor het serveren : laat de eiwitschuimpjes uitlekken, haal ze uit de kommetjes en rol ze in de kokosnoot. Verdeel de koude room over schaaltjes, leg een schuimpje in het midden en dien op.
5
Au moment de servir, égouttez les meringues, démoulez-les et roulez-les dans la noix de coco. Répartissez la crème froide dans des coupelles, déposez une meringue au centre et servez.
1
Schil de limoen flinterdun en doe de schil in een steelpan samen met de melk en de room. Laat zachtjes opwarmen en neem, net voor het kookpunt, van het vuur. Dek af en laat 5 min trekken. Verwijder vervolgens de schil.
2
Klop de eigelen met de griessuiker. Voeg geleidelijk aan en al roerend het mengsel room/warme melk toe. Giet terug in de steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot de room bindt en de rug van de lepel bedekt zonder er meteen af te lopen : de room mag vooral niet koken ! Giet in een kleine kom en laat, af en toe roerend, volledig afkoelen. Voeg dan het limoensap en de rum toe.
3
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken. Voeg de bloemsuiker toe en klop nog even. Verdeel over 4 soufflékommetjes en zet ze samen in de microgolfoven gedurende 2 min op 600 W. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
4
Voor het serveren : laat de eiwitschuimpjes uitlekken, haal ze uit de kommetjes en rol ze in de kokosnoot. Verdeel de koude room over schaaltjes, leg een schuimpje in het midden en dien op.
5
Au moment de servir, égouttez les meringues, démoulez-les et roulez-les dans la noix de coco. Répartissez la crème froide dans des coupelles, déposez une meringue au centre et servez.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 880; energie (kCal): 212; vetten (g): 16; verzadigde vetten (g): 10,1; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 10,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 458,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 880; energie (kCal): 212; vetten (g): 16; verzadigde vetten (g): 10,1; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 10,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 458,34
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Kokosnoot | Geraspt
    Vahiné Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    2
    95
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Rum | Spiced Gold
    Captain Morgan Rum | Spiced Gold
    70 cl
    - €2.5
    15
    45
    €17,95
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Totaal:
    €32,15