Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPannenkoeken met chocolade en sinaasappel
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met chocolade en sinaasappel
    D

Pannenkoeken met chocolade en sinaasappel

Pannenkoeken met chocolade en sinaasappelD
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 20 g boter (+ voor het bakken van de pannenkoeken)
  • 5 cl cointreau + om te flamberen
  • 2 eieren
  • 80 g griessuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 10 cl verse room
  • 50 g rozijnen
  • 1 el rum
  • 1 sinaasappel
  • 160 g zelfrijzende bloem
  • 35 cl volle melk
  • 20 g boter (+ voor het bakken van de pannenkoeken)
  • 5 cl cointreau + om te flamberen
  • 2 eieren
  • 80 g griessuiker
  • 150 g pure chocolade
  • 10 cl verse room
  • 50 g rozijnen
  • 1 el rum
  • 1 sinaasappel
  • 160 g zelfrijzende bloem
  • 35 cl volle melk

Begin met koken

1
Voor de pannenkoeken: meng zorgvuldig de bloem en de geklopte eieren in een slakom en giet er, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de melk, de Cointreau en een snufje zout in.
2
Laat 1 u rusten op kamertemperatuur. Voeg na afloop van de rusttijd de gesmolten boter bij het deeg. Klop alles en laat opnieuw 5 min rusten. Bak 8 flensjes in een kleine, zorgvuldig ingevette koekenpan.
3
Voor de garnituur: voeg de gehakte chocolade aan de kokende room toe. Haal van het vuur, laat 1 min rusten, meng daarna met de garde.
4
Giet het sinaasappelsap, de rozijnen en de suiker in een steelpan. Laat alles 10 min indikken op laag vuur. Leg de pannenkoeken op warme borden.
5
Smeer ze in met de chocoladesaus, vouw ze in vieren, nappeer ze met de sinaasappelsiroop en de rozijnen en flambeer ze met de Cointreau. Smul er onmiddellijk van.
1
Voor de pannenkoeken: meng zorgvuldig de bloem en de geklopte eieren in een slakom en giet er, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de melk, de Cointreau en een snufje zout in.
2
Laat 1 u rusten op kamertemperatuur. Voeg na afloop van de rusttijd de gesmolten boter bij het deeg. Klop alles en laat opnieuw 5 min rusten. Bak 8 flensjes in een kleine, zorgvuldig ingevette koekenpan.
3
Voor de garnituur: voeg de gehakte chocolade aan de kokende room toe. Haal van het vuur, laat 1 min rusten, meng daarna met de garde.
4
Giet het sinaasappelsap, de rozijnen en de suiker in een steelpan. Laat alles 10 min indikken op laag vuur. Leg de pannenkoeken op warme borden.
5
Smeer ze in met de chocoladesaus, vouw ze in vieren, nappeer ze met de sinaasappelsiroop en de rozijnen en flambeer ze met de Cointreau. Smul er onmiddellijk van.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1026; energie (kCal): 245; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 29,3; suikers (g): 19,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 742,35
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1026; energie (kCal): 245; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 29,3; suikers (g): 19,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 742,35
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Likeur | Triple Sec | 40% ALC.
Cointreau Likeur | Triple Sec | 40% ALC.
70 cl
- €5
17
99
€22,99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
180 gr
Bio
    6
    65
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Gedroogde rozijnen
    Vahiné Gedroogde rozijnen
    125 gr
    2
    45
    Rum | Spiced Gold
    Captain Morgan Rum | Spiced Gold
    70 cl
    - €2.5
    15
    45
    €17,95
    Eetsinaasappels
    Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
    2de tegen -50%
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    49
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05
      Totaal:
      €65,45