1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng de bloem, de griessuiker, de geraspte kokosnoot en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet er de losgeklopte eieren, de olie, de yoghurt en de melk in. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen glad deeg te willen bekomen. Laat de ananas goed uitlekken, snijd in kleine blokjes en voeg ze toe aan het deeg. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min in de oven. Laat de muffins in de bakplaat afkoelen en snijd een stukje van de bovenkant.
3
Meng, met de garde, de zachte (niet gesmolten!) boter met de bloemsuiker, de fijngeraspte limoenschil en 1 el limoensap. Voeg eventueel enkele druppels kleurstof (1 blauwe en 3 gele) toe. Doe dit mengsel in een spuitzak en versier er de muffins mee. Zet de meringues op de bovenkant vast met wat room. Gebruik een beetje room om de Mini-Smarties bovenop vast te hechten.
4
Bewaar de cupcakes in de koelkast als je ze niet meteen serveert.
5
Garnissez un moule à muffins de caissettes en papier et versez-y la pâte. Faites cuire 15 min. au four. Laissez refroidir dans le moule et recoupez légèrement le sommet des muffins.
6
Pour le glaçage : mélangez le beurre mou (et non fondu !) au fouet avec le sucre impalpable, le zeste finement râpé du citron vert et 1 c à s de jus. Ajoutez éventuellement quelques gouttes de colorant (1 de bleu et 3 de jaune). Versez dans une poche à douille et décorez-en les muffins. Déposez un peu de crème sur la pointe coupée et fixez-y les meringues. Ajoutez un peu de crème sur le sommet et décorez de min.i Smarties.
7
Conservez vos cupcakes au frigo si vous ne les dégustez pas tout de suite.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng de bloem, de griessuiker, de geraspte kokosnoot en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet er de losgeklopte eieren, de olie, de yoghurt en de melk in. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen glad deeg te willen bekomen. Laat de ananas goed uitlekken, snijd in kleine blokjes en voeg ze toe aan het deeg. Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min in de oven. Laat de muffins in de bakplaat afkoelen en snijd een stukje van de bovenkant.
3
Meng, met de garde, de zachte (niet gesmolten!) boter met de bloemsuiker, de fijngeraspte limoenschil en 1 el limoensap. Voeg eventueel enkele druppels kleurstof (1 blauwe en 3 gele) toe. Doe dit mengsel in een spuitzak en versier er de muffins mee. Zet de meringues op de bovenkant vast met wat room. Gebruik een beetje room om de Mini-Smarties bovenop vast te hechten.
4
Bewaar de cupcakes in de koelkast als je ze niet meteen serveert.
5
Garnissez un moule à muffins de caissettes en papier et versez-y la pâte. Faites cuire 15 min. au four. Laissez refroidir dans le moule et recoupez légèrement le sommet des muffins.
6
Pour le glaçage : mélangez le beurre mou (et non fondu !) au fouet avec le sucre impalpable, le zeste finement râpé du citron vert et 1 c à s de jus. Ajoutez éventuellement quelques gouttes de colorant (1 de bleu et 3 de jaune). Versez dans une poche à douille et décorez-en les muffins. Déposez un peu de crème sur la pointe coupée et fixez-y les meringues. Ajoutez un peu de crème sur le sommet et décorez de min.i Smarties.
7
Conservez vos cupcakes au frigo si vous ne les dégustez pas tout de suite.