Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTostada's met zalm en frambozen
Delhaize logo
  • Tostada's met zalm en frambozen
    C

Tostada's met zalm en frambozen

door Jelle The Messy Chef
Tostada's met zalm en frambozenC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g zalmfilet met vel
  • 1/2 rode ui
  • 250 g frambozen
  • 10 g dille
  • 2 takjes tijm
  • 1 grote tarwebloemwrap
  • 80 g verse kaas (vlootje) 
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout
  • 200 g zalmfilet met vel
  • 1/2 rode ui
  • 250 g frambozen
  • 10 g dille
  • 2 takjes tijm
  • 1 grote tarwebloemwrap
  • 80 g verse kaas (vlootje) 
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Giet 2 cl water in een steelpan, voeg 150 g frambozen toe, de tijm, de suiker, de olijfolie en zout. Laat 5 min. pruttelen, giet door een puntzeef en houd apart.
2
Snijd met een uitsteekring 4 cirkels uit de wrap. Bak ze in een braadpan met 2 el warme arachideolie goudbruin, tot ze krokant zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
3
Voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. Breng de zalm op smaak en bak hem op een vrij hoog vuur 2 min. aan de velkant goudbruin en 1 min. aan de anderekant: hij moet lekker knapperig zijn.
4
Snipper de halve rode ui heel fijn, trek de dille in plukjes en snijd de rest van de frambozen in 2.
5
Besmeer de krokante tostada’s met een beetje verse kaas. Verdeel er de zalm bovenop, werk af met de ui, de dille, de frambozen en een beetje vinaigrette. Kruid met peper en lichtjes met zout.
6
Serveer bij het aperitief en geef er de rest van de vinaigrette apart bij.
7
Tip: Haal de zalm minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.
1
Giet 2 cl water in een steelpan, voeg 150 g frambozen toe, de tijm, de suiker, de olijfolie en zout. Laat 5 min. pruttelen, giet door een puntzeef en houd apart.
2
Snijd met een uitsteekring 4 cirkels uit de wrap. Bak ze in een braadpan met 2 el warme arachideolie goudbruin, tot ze krokant zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
3
Voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. Breng de zalm op smaak en bak hem op een vrij hoog vuur 2 min. aan de velkant goudbruin en 1 min. aan de anderekant: hij moet lekker knapperig zijn.
4
Snipper de halve rode ui heel fijn, trek de dille in plukjes en snijd de rest van de frambozen in 2.
5
Besmeer de krokante tostada’s met een beetje verse kaas. Verdeel er de zalm bovenop, werk af met de ui, de dille, de frambozen en een beetje vinaigrette. Kruid met peper en lichtjes met zout.
6
Serveer bij het aperitief en geef er de rest van de vinaigrette apart bij.
7
Tip: Haal de zalm minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g : Energie : 219 kcal - Vetten : 16,1 g - Koolhydraten : 9,7 g - Vezels : 3 g - Eiwitten : 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 219 kcal - Vetten : 16,1 g - Koolhydraten : 9,7 g - Vezels : 3 g - Eiwitten : 7,9 g
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Rode uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmsnippers
Delhaize Zalmsnippers
+/- 220 gr
+/-€
5
72
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2
99
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Smeerkaas | Light | 8 porties
Maredsous Smeerkaas | Light | 8 porties
8 x 16 gr
2de tegen -50%
4
99
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€27,23