Recept zoekresultatenRodebietensalade met yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Rodebietensalade met yoghurtsaus
    B

Rodebietensalade met yoghurtsaus

door Line Couvreur
Rodebietensalade met yoghurtsausB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gekookte rode bieten (pak)
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1/2 biocitroen
  • 4 takjes munt
  • 125 g natuuryoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl gemalen koriander
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • peper
  • zout
  • 500 g gekookte rode bieten (pak)
  • 1/2 bosje lente-ui
  • 1/2 biocitroen
  • 4 takjes munt
  • 125 g natuuryoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl gemalen koriander
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Schil de zeste van de halve citroen in slierten. Meng de yoghurt met de olijfolie, de kruiden en het sap van de halve citroen.
2
Breng verder op smaak en dresseer in een diepe schaal. Verdeel er de rode bieten in partjes bovenop en bestrooi met de gesnipperde lente-uitjes, de muntblaadjes en de fijngesnipperde citroenzeste.
1
Schil de zeste van de halve citroen in slierten. Meng de yoghurt met de olijfolie, de kruiden en het sap van de halve citroen.
2
Breng verder op smaak en dresseer in een diepe schaal. Verdeel er de rode bieten in partjes bovenop en bestrooi met de gesnipperde lente-uitjes, de muntblaadjes en de fijngesnipperde citroenzeste.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 71 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 6,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 1,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 71 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 6,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 1,8 g
Orientaals
Vegetarisch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
2 × 355 gr
2
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
Bio
    4
    99
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Totaal:
    €18,19