⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTonijntartaar met asperges
Delhaize logo
  • Tonijntartaar met asperges
    A

Tonijntartaar met asperges

Tonijntartaar met aspergesA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 steeltjes citroengras
  • 2 g fijne suiker
  • 1,5 dl water
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 bussel witte asperges
  • 350 g tonijnfilet
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
  • 4 limoenen
  • 1 sjalot
  • 1/4 rood chilipepertje
  • wasabi
  • 2 steeltjes citroengras
  • 2 g fijne suiker
  • 1,5 dl water
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 teentje knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 bussel witte asperges
  • 350 g tonijnfilet
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
  • 4 limoenen
  • 1 sjalot
  • 1/4 rood chilipepertje
  • wasabi

Begin met koken

: 25 min. + 1 u. marineertijd
1
Verwijder de buitenste bladeren van de citroengrasstengels en hak ze grof. Doe ze in een grote kom met het sap van de limoenen, kristalsuiker en water. Hak de sjalot grof, samen met koriander, knoflook, gember en rode peper. Meng ze met de andere ingrediënten, dek de kom af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
2
Breek het uiteinde van de witte asperges af. Schil ze en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan kokend gezouten water en laat ze 2 min. koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de tonijnfilet in blokjes. Voeg er de uitgelekte asperges aan toe, samen met sesamzaadjes.
4
Filter de marinade, giet ze over de bereiding en meng goed. Verdeel de tartaar over de borden, maar laat hem telkens een beetje uitlekken. Voeg 1 el sojasaus toe per bord.
5
Snijd de limoen in schijfjes. Werk af met de limoenpartjes en korianderblaadjes. Dien meteen op, met een beetje wasabi.
1
Verwijder de buitenste bladeren van de citroengrasstengels en hak ze grof. Doe ze in een grote kom met het sap van de limoenen, kristalsuiker en water. Hak de sjalot grof, samen met koriander, knoflook, gember en rode peper. Meng ze met de andere ingrediënten, dek de kom af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
2
Breek het uiteinde van de witte asperges af. Schil ze en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan kokend gezouten water en laat ze 2 min. koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de tonijnfilet in blokjes. Voeg er de uitgelekte asperges aan toe, samen met sesamzaadjes.
4
Filter de marinade, giet ze over de bereiding en meng goed. Verdeel de tartaar over de borden, maar laat hem telkens een beetje uitlekken. Voeg 1 el sojasaus toe per bord.
5
Snijd de limoen in schijfjes. Werk af met de limoenpartjes en korianderblaadjes. Dien meteen op, met een beetje wasabi.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 268; energie (kCal): 63; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 190,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 268; energie (kCal): 63; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 190,13
Lactose vrij
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Asperges | Wit | Bokaal
    Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
    205 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    79
    Geelvintonijn
    Delhaize Geelvintonijn
    2 × +/- 180 gr
    +/-€
    11
    52
    Sesamzaad | Geroosterde
    Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
    95 gr
    3
    85
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Wasabi pasta
    Saitaku Wasabi pasta
    43 gr
    3
    85

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Totaal:
    +/-€47,15