1
Snipper de uien en fruit ze 25 min. op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie, tot ze goudbruin en zacht zijn.
2
Mix het geperste teentje knoflook in de beker van de mixer of de hakmolen fijn met 4 el olijfolie, het sap van de citroen, de komijn, de kurkuma, de paprika en een snufje zout. Voeg de koriander en de peterselie toe en mix nog een beetje, schoksgewijs om de kruiden niet te veel te vermalen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Garneer een kleine taartvorm met het bladerdeeg. Meng de uien met de harissa en breng verder op smaak. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en dresseer er 6 lepels chermoulasaus in lange stroken bovenop. Leg er de sardienen op en bak 15 min. in de oven.
4
Dien warm of lauw op en voeg de rest van de chermoula toe. Werk eventueel af met verse koriander.
1
Snipper de uien en fruit ze 25 min. op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie, tot ze goudbruin en zacht zijn.
2
Mix het geperste teentje knoflook in de beker van de mixer of de hakmolen fijn met 4 el olijfolie, het sap van de citroen, de komijn, de kurkuma, de paprika en een snufje zout. Voeg de koriander en de peterselie toe en mix nog een beetje, schoksgewijs om de kruiden niet te veel te vermalen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Garneer een kleine taartvorm met het bladerdeeg. Meng de uien met de harissa en breng verder op smaak. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en dresseer er 6 lepels chermoulasaus in lange stroken bovenop. Leg er de sardienen op en bak 15 min. in de oven.
4
Dien warm of lauw op en voeg de rest van de chermoula toe. Werk eventueel af met verse koriander.