1
Doe de kip in een grote kookpot met koud water. Breng aan de kook. Laat gedurende 15 min. koken. Haal het schuim weg en zet het vuur lager.
2
Snijd de prei en de selder in blokjes en voeg die toe aan het water. Snijd de wortelen in de lengte in vier en voeg die ook toe, samen met het teentje knoflook, de uien met kruidnagels, het kruidentuiltje en het citroensap. Dek de kookpot voor de helft af. Laat gedurende 3 uur koken op een heel zacht vuurtje.
3
Plet de korrels zwarte peper en voeg ze samen met wat zout toe. Laat nog 15 min. verder koken.
4
Zeef de bouillon en dien op.
1
Doe de kip in een grote kookpot met koud water. Breng aan de kook. Laat gedurende 15 min. koken. Haal het schuim weg en zet het vuur lager.
2
Snijd de prei en de selder in blokjes en voeg die toe aan het water. Snijd de wortelen in de lengte in vier en voeg die ook toe, samen met het teentje knoflook, de uien met kruidnagels, het kruidentuiltje en het citroensap. Dek de kookpot voor de helft af. Laat gedurende 3 uur koken op een heel zacht vuurtje.
3
Plet de korrels zwarte peper en voeg ze samen met wat zout toe. Laat nog 15 min. verder koken.
4
Zeef de bouillon en dien op.