1
Verwijder de schil en het harde kerndeel van de halve ananas. Hak de helft van het vruchtvlees fijn en snij de andere helft in blokjes.
2
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze 2 min. in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe en de rijst, roer 2 min., doe er dan de fijngehakte ananas bij, de kokosmelk, het water, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
3
Voeg de ananasblokjes en gehakte koriander toe, meng en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met grofgehakte pindanoten en met koriander.
4
Deze rijst kan je serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht bij kip, varkensvlees of gegrilde scampi’s.
1
Verwijder de schil en het harde kerndeel van de halve ananas. Hak de helft van het vruchtvlees fijn en snij de andere helft in blokjes.
2
Snipper de sjalotten fijn en fruit ze 2 min. in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe en de rijst, roer 2 min., doe er dan de fijngehakte ananas bij, de kokosmelk, het water, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
3
Voeg de ananasblokjes en gehakte koriander toe, meng en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met grofgehakte pindanoten en met koriander.
4
Deze rijst kan je serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht bij kip, varkensvlees of gegrilde scampi’s.