Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTerrine van asperges en erwten met spek en munt
Delhaize logo
  • Terrine van asperges en erwten met spek en munt
    A

Terrine van asperges en erwten met spek en munt

Terrine van asperges en erwten met spek en muntA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 bundel groene asperges
  • 300 g erwten (diepgevroren)
  • 200 g ontbijtspek
  • 12 grote blaadjes munt
  • 150 g ricotta
  • 4 eieren
  • peper
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 bundel groene asperges
  • 300 g erwten (diepgevroren)
  • 200 g ontbijtspek
  • 12 grote blaadjes munt
  • 150 g ricotta
  • 4 eieren
  • peper
  • 30 g geraspte parmezaan

Begin met koken

: 25 min. + 45 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
2
Schil de asperges niet, verwijder alleen het harde, onderste gedeelte. Snij de dikste overlangs in twee. Laat ze in gezouten kokend water 6 min. garen. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Kook ondertussen de erwten 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Mix ze met de ricotta, de eieren, de muntblaadjes en de parmezaan. Kruid af.
4
Bekleed een kleine cakevorm met 2 rijen speksneetjes, laat de rijen mekaar op de bodem overlappen en laat de uiteinden van het spek ruim over de randen van de vorm hangen. Schep er een derde van de puree op, bedek met de helft van de asperges. Maak op deze manier nog een laag en eindig met een laag puree. Vouw het overhangende spek op de bereiding en laat 35 min. in de oven bakken.
5
Haal uit de vorm en zet nog 10 min. in de oven.
6
Serveer als voorgerecht, lauw of koud, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
2
Schil de asperges niet, verwijder alleen het harde, onderste gedeelte. Snij de dikste overlangs in twee. Laat ze in gezouten kokend water 6 min. garen. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
3
Kook ondertussen de erwten 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Mix ze met de ricotta, de eieren, de muntblaadjes en de parmezaan. Kruid af.
4
Bekleed een kleine cakevorm met 2 rijen speksneetjes, laat de rijen mekaar op de bodem overlappen en laat de uiteinden van het spek ruim over de randen van de vorm hangen. Schep er een derde van de puree op, bedek met de helft van de asperges. Maak op deze manier nog een laag en eindig met een laag puree. Vouw het overhangende spek op de bereiding en laat 35 min. in de oven bakken.
5
Haal uit de vorm en zet nog 10 min. in de oven.
6
Serveer als voorgerecht, lauw of koud, met een slaatje.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 123; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 184,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 511; energie (kCal): 123; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 184,5
Gluten vrij
Pasen,Eindejaar
Diner
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Doperwten | Extra fijn
Bonduelle Doperwten | Extra fijn
2 × 280 gr
1
89
Spek | Ontbijt
Delhaize Spek | Ontbijt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
35
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Pamesello | Geraspt
Pamesello Pamesello | Geraspt
40 gr
1
59

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€17,78

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.