1
Doe de olie in een stoofpotje en bak er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min. Strooi er vervolgens de rijst bij, meng 1 min, doe er dan het water en het verkruimelde stukje bouillonblokje bij. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
2
Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe, meng en laat afkoelen. Voeg 1 ei toe, meng goed, breng op smaak met peper en zout en zet enkele uren in de koelkast (een nacht is nog beter).
3
Verdeel het rijstmengsel in 8. Neem telkens één portie in de handpalm en druk de rijst plat. Leg er een in basilicum gerold mozzarellabolletje in en sluit met de rijst. Vorm zo 8 rijstballetjes.
4
Rol ze door de bloem, dan door één met peper en zout losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Dek af met vershoudfolie en zet 2 u in de koelkast.
5
Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak er de rijstballetjes goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
6
Serveer meteen als voorgerecht met een salade.
1
Doe de olie in een stoofpotje en bak er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min. Strooi er vervolgens de rijst bij, meng 1 min, doe er dan het water en het verkruimelde stukje bouillonblokje bij. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur.
2
Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe, meng en laat afkoelen. Voeg 1 ei toe, meng goed, breng op smaak met peper en zout en zet enkele uren in de koelkast (een nacht is nog beter).
3
Verdeel het rijstmengsel in 8. Neem telkens één portie in de handpalm en druk de rijst plat. Leg er een in basilicum gerold mozzarellabolletje in en sluit met de rijst. Vorm zo 8 rijstballetjes.
4
Rol ze door de bloem, dan door één met peper en zout losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Dek af met vershoudfolie en zet 2 u in de koelkast.
5
Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak er de rijstballetjes goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
6
Serveer meteen als voorgerecht met een salade.