1
Snijd de uiteinden van de boontjes en de peulerwten en blancheer ze 3 min in een grote pot gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken in ijswater zodat ze hun groene kleur behouden. Schil de wortelen en snijd in lange stukken van 1 cm breed. Snijd ze daarna in flinterdunne slierten met de dunschiller.
2
Bereid de saus: schil, rasp en pers de gember. Meng het gembersap, samen het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de ruwe rietsuiker.
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Kruid de hindefilet met peper en zout en korst het vlees 1 min. langs elke kant. Blus met de saus, laat ± 4 min. inkoken en draai het vlees regelmatig zodat de smaak van de saus goed opgenomen wordt. Bak het vlees mooi rosé. Haal het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
4
Laat de saus ondertussen verder inkoken totdat die licht stroperig wordt.
5
Bestrooi je werkvlak met de sesamzaadjes en rol het vlees erdoor zodat je een krokante sesamkorst krijgt. Snijd het vlees in heel fijne plakjes.
1
Snijd de uiteinden van de boontjes en de peulerwten en blancheer ze 3 min in een grote pot gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken in ijswater zodat ze hun groene kleur behouden. Schil de wortelen en snijd in lange stukken van 1 cm breed. Snijd ze daarna in flinterdunne slierten met de dunschiller.
2
Bereid de saus: schil, rasp en pers de gember. Meng het gembersap, samen het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de ruwe rietsuiker.
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Kruid de hindefilet met peper en zout en korst het vlees 1 min. langs elke kant. Blus met de saus, laat ± 4 min. inkoken en draai het vlees regelmatig zodat de smaak van de saus goed opgenomen wordt. Bak het vlees mooi rosé. Haal het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
4
Laat de saus ondertussen verder inkoken totdat die licht stroperig wordt.
5
Bestrooi je werkvlak met de sesamzaadjes en rol het vlees erdoor zodat je een krokante sesamkorst krijgt. Snijd het vlees in heel fijne plakjes.