Recept zoekresultatenTataki van hinde met krokante groenten
Delhaize logo

Tataki van hinde met krokante groenten

Tataki van hinde met krokante groenten
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g hindefilet
  • 200 g fijne groene boontjes
  • 200 g peulerwten
  • 2 wortelen
  • 2 citroenen (het sap)
  • 3 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 4 el sesamzaadjes
  • 1 dl sojasaus
  • 1 dl rijstazijn
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper
  • 600 g hindefilet
  • 200 g fijne groene boontjes
  • 200 g peulerwten
  • 2 wortelen
  • 2 citroenen (het sap)
  • 3 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 4 el sesamzaadjes
  • 1 dl sojasaus
  • 1 dl rijstazijn
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de uiteinden van de boontjes en de peulerwten en blancheer ze 3 min in een grote pot gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken in ijswater zodat ze hun groene kleur behouden. Schil de wortelen en snijd in lange stukken van 1 cm breed. Snijd ze daarna in flinterdunne slierten met de dunschiller.
2
Bereid de saus: schil, rasp en pers de gember. Meng het gembersap, samen het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de ruwe rietsuiker.
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Kruid de hindefilet met peper en zout en korst het vlees 1 min. langs elke kant. Blus met de saus, laat ± 4 min. inkoken en draai het vlees regelmatig zodat de smaak van de saus goed opgenomen wordt. Bak het vlees mooi rosé. Haal het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
4
Laat de saus ondertussen verder inkoken totdat die licht stroperig wordt.
5
Bestrooi je werkvlak met de sesamzaadjes en rol het vlees erdoor zodat je een krokante sesamkorst krijgt. Snijd het vlees in heel fijne plakjes.
1
Snijd de uiteinden van de boontjes en de peulerwten en blancheer ze 3 min in een grote pot gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken in ijswater zodat ze hun groene kleur behouden. Schil de wortelen en snijd in lange stukken van 1 cm breed. Snijd ze daarna in flinterdunne slierten met de dunschiller.
2
Bereid de saus: schil, rasp en pers de gember. Meng het gembersap, samen het citroensap, de sojasaus, de rijstazijn en de ruwe rietsuiker.
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat heet worden. Kruid de hindefilet met peper en zout en korst het vlees 1 min. langs elke kant. Blus met de saus, laat ± 4 min. inkoken en draai het vlees regelmatig zodat de smaak van de saus goed opgenomen wordt. Bak het vlees mooi rosé. Haal het vlees uit de pan, wikkel in een vel aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
4
Laat de saus ondertussen verder inkoken totdat die licht stroperig wordt.
5
Bestrooi je werkvlak met de sesamzaadjes en rol het vlees erdoor zodat je een krokante sesamkorst krijgt. Snijd het vlees in heel fijne plakjes.
Nutritionele informatie
Energie: 279 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Saitaku Rijstazijn
15 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hinde | Boutgebraad
Delhaize Hinde | Boutgebraad
+/- 750 gr
+/-€
25
49
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Peulen
Delhaize Peulen
200 gr
2
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
2de tegen -40%
3
35
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
2de tegen -40%
4
25
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
+/-€43,40