1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd elke eendenborstfilet in 4 stukken. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel met het citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
3
Zet een pan op het vuur met de boter en korst de stukjes eendenborst rondom. Bak daarna in dezelfde pan de partjes appel.
4
Bereid de brochettes: rijg de stukjes gebakken eend en appel afwisselend op de spiesjes.
5
Gaar de brochettes verder in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
6
Kook ondertussen de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking. Laat zeer goed uitlekken.
7
Schil de wortelen en snijd in zeer fijne blokjes zodat ze bijna de grootte hebben van de quinoa. Doe hetzelfde met de prei en de sjalotten. Hak cashewnoten ook heel fijn en rooster ze in een antifkleefpan.
8
Haal de noten uit de pan en giet de arachideolie in de pan. Stoof de groentjes er kort in aan. Voeg de quinoa en de geroosterde noten toe en kruid stevig met peper en zout. Parfumeer met hazelnootolie.
9
Serveer de eendenborstbrochettes met de quinoa.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd elke eendenborstfilet in 4 stukken. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel met het citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
3
Zet een pan op het vuur met de boter en korst de stukjes eendenborst rondom. Bak daarna in dezelfde pan de partjes appel.
4
Bereid de brochettes: rijg de stukjes gebakken eend en appel afwisselend op de spiesjes.
5
Gaar de brochettes verder in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
6
Kook ondertussen de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking. Laat zeer goed uitlekken.
7
Schil de wortelen en snijd in zeer fijne blokjes zodat ze bijna de grootte hebben van de quinoa. Doe hetzelfde met de prei en de sjalotten. Hak cashewnoten ook heel fijn en rooster ze in een antifkleefpan.
8
Haal de noten uit de pan en giet de arachideolie in de pan. Stoof de groentjes er kort in aan. Voeg de quinoa en de geroosterde noten toe en kruid stevig met peper en zout. Parfumeer met hazelnootolie.
9
Serveer de eendenborstbrochettes met de quinoa.