1
Doe de ongeschilde aardappelen in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd (ze moeten nog wat vast zijn). Giet af en laat eventjes lauw worden.
2
Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui in een grote sauteerpan met de olijfolie, eerst op een zacht vuurtje tot het vet gesmolten is. Voeg het geperste teentje knoflook en de gesnipperde prei toe. Fruit nog 5 min. op een matig vuurtje.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de aardappelen en snijd ze in halve schijfjes. Schep ze in de sauteerpan en meng 2 min. op een hoog vuur. Besprenkel met witte wijn, laat 2 min. inkoken en voeg de room toe. Kruid royaal met peper (je hoeft geen zout toe te voegen vanwege de spekreepjes en de kaas).
4
Verdeel de helft van de bereiding over een ovenschaal, voeg 4 sneetjes raclettekaas in stukken toe en bedek met de rest van de bereiding. Leg er de rest van de kaassneetjes bovenop en bak 20 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op, met een grote groene salade.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd (ze moeten nog wat vast zijn). Giet af en laat eventjes lauw worden.
2
Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui in een grote sauteerpan met de olijfolie, eerst op een zacht vuurtje tot het vet gesmolten is. Voeg het geperste teentje knoflook en de gesnipperde prei toe. Fruit nog 5 min. op een matig vuurtje.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de aardappelen en snijd ze in halve schijfjes. Schep ze in de sauteerpan en meng 2 min. op een hoog vuur. Besprenkel met witte wijn, laat 2 min. inkoken en voeg de room toe. Kruid royaal met peper (je hoeft geen zout toe te voegen vanwege de spekreepjes en de kaas).
4
Verdeel de helft van de bereiding over een ovenschaal, voeg 4 sneetjes raclettekaas in stukken toe en bedek met de rest van de bereiding. Leg er de rest van de kaassneetjes bovenop en bak 20 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op, met een grote groene salade.