⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTarte tatin met witloof 
Delhaize logo
  • Tarte tatin met witloof 
    B

Tarte tatin met witloof 

Tarte tatin met witloof B
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg witloof
  • 4 takjes tijm
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 potje 125 g Pa’lais plantaardige spread natuur
  • 1 dl water
  • 4 el bruine suiker
  • 30 g boter (of margarine)
  • Peper
  • zout
  • 1 kg witloof
  • 4 takjes tijm
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 potje 125 g Pa’lais plantaardige spread natuur
  • 1 dl water
  • 4 el bruine suiker
  • 30 g boter (of margarine)
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Doe het witloof in een pan met de gesmolten boter. Voeg het water, de tijm en de bruine suiker toe. Dek af en laat 30 min. sudderen op een laag vuur. Draai het witloof halverwege de kooktijd om. Breng op smaak met peper en zout en leg ze op een bord. Laat het kookvocht op een hoog vuur indikken tot een siroop. Giet de siroop in een bakvorm met een diameter van 26 cm en laat afkoelen. 
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schik het witloof in de bakvorm en laat wat ruimte over aan de zijkanten. Leg het bladerdeeg erop en schuif de randen ervan tussen het witloof en de rand van de bakvorm. Bak 20 min. in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. 
3
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur en zonder vetstof. 
4
Leg een groot bord omgekeerd op de bakvorm, druk het stevig aan en draai de bakvorm om op het bord. Bestrooi de tarte tatin met pijnboompitten en serveer met de spread erbij. Dien eventueel op met een slaatje. 
1
Doe het witloof in een pan met de gesmolten boter. Voeg het water, de tijm en de bruine suiker toe. Dek af en laat 30 min. sudderen op een laag vuur. Draai het witloof halverwege de kooktijd om. Breng op smaak met peper en zout en leg ze op een bord. Laat het kookvocht op een hoog vuur indikken tot een siroop. Giet de siroop in een bakvorm met een diameter van 26 cm en laat afkoelen. 
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schik het witloof in de bakvorm en laat wat ruimte over aan de zijkanten. Leg het bladerdeeg erop en schuif de randen ervan tussen het witloof en de rand van de bakvorm. Bak 20 min. in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is. 
3
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag op een matig vuur en zonder vetstof. 
4
Leg een groot bord omgekeerd op de bakvorm, druk het stevig aan en draai de bakvorm om op het bord. Bestrooi de tarte tatin met pijnboompitten en serveer met de spread erbij. Dien eventueel op met een slaatje. 
Nutritionele informatie
B
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 665/159 ; Vetten (g): 5,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,3 ; Koolhydraten (g): 9,8 ; Suikers (g): 5,5 ; Vezels (g): 2,9 ; Eiwitten (g): 3 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 506 ; Nutri-score: B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 665/159 ; Vetten (g): 5,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,3 ; Koolhydraten (g): 9,8 ; Suikers (g): 5,5 ; Vezels (g): 2,9 ; Eiwitten (g): 3 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 506 ; Nutri-score: B
Vegetarisch
Romantisch diner,Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

125 g Pa’lais plantaardige spread natuur
1 potje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
2 × 650 gr
2de tegen -50%
3
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
230 gr
2de tegen -50%
1
99
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€19,09