Burgers met risotto van bulgur en quinoa met worteltjes
Makkelijk
< 30 min.
4/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten
4 porties
4 Butchers’ Burger Limousin
600 g wortelen
2 uien
2 takjes tijm
320 g biologische bulgur en quinoa
8 dl water
5 el olijfolie
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2 kl ras el hanout
Peper
zout
4 Butchers’ Burger Limousin
600 g wortelen
2 uien
2 takjes tijm
320 g biologische bulgur en quinoa
8 dl water
5 el olijfolie
2 blokjes vetarme kippenbouillon
2 kl ras el hanout
Peper
zout
Begin met koken
1
Snipper de uien en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met 4 el olijfolie en de ras el hanout. Snijd de wortelen in halve rondjes en doe ze in de cocotte. Roer 2 min. en voeg dan de mix van bulgur en quinoa toe. Roer 1 min., giet het warme water erbij en breng aan de kook. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Laat 10 min. sudderen op een laag vuurtje, zonder deksel.
2
Doe ondertussen de rest van de olijfolie in een grote pan en braad de burgers op een matig vuur, samen met de tijmblaadjes. Laat het vlees verder garen afhankelijk van je eigen voorkeur en kruid naar wens.
3
Serveer de burgers samen met de risotto. Dien eventueel op met een slaatje en/of garneer met platte peterselie.
1
Snipper de uien en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met 4 el olijfolie en de ras el hanout. Snijd de wortelen in halve rondjes en doe ze in de cocotte. Roer 2 min. en voeg dan de mix van bulgur en quinoa toe. Roer 1 min., giet het warme water erbij en breng aan de kook. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe. Laat 10 min. sudderen op een laag vuurtje, zonder deksel.
2
Doe ondertussen de rest van de olijfolie in een grote pan en braad de burgers op een matig vuur, samen met de tijmblaadjes. Laat het vlees verder garen afhankelijk van je eigen voorkeur en kruid naar wens.
3
Serveer de burgers samen met de risotto. Dien eventueel op met een slaatje en/of garneer met platte peterselie.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 411/98 ; Vetten (g): 3,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 9,2 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1,8 ; Eiwitten (g): 5,8 ; Zout (g): 0,7 ; Energie (kcal per portie): 690 ; Nutri-score: B
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 411/98 ; Vetten (g): 3,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 9,2 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1,8 ; Eiwitten (g): 5,8 ; Zout (g): 0,7 ; Energie (kcal per portie): 690 ; Nutri-score: B