1
Snipper de uien en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de olijfolie.
2
Schroei het vlees aan alle kanten dicht in een grote pan met boter. Breng op smaak met peper en zout.
3
Strooi wat bloem over de uien en roer 1 min. Blus ze vervolgens met het bier. Roer goed, schraap de restjes los van de bodem en voeg het vlees toe. Meet 2,5 dl water af, giet er een beetje van in de pan waarin je het vlees hebt gebakken, schraap het aanbaksel los en giet nu alles in de braadpan. Voeg daaraan de rest van het water, het bouquet garni, de mosterd, de suiker, de azijn en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1u sudderen op een zeer laag vuurtje. Vergeet niet om af en toe te roeren.
4
Snijd de wortelen in dikke, schuine schijfjes en doe ze in de braadpan. Laat nog 45 min. pruttelen, zonder deksel. Het vlees moet zo zacht zijn dat je het met een vork uit elkaar kan trekken.
5
Breng op smaak met kruiden en serveer warm, met frietjes.
1
Snipper de uien en fruit ze op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de olijfolie.
2
Schroei het vlees aan alle kanten dicht in een grote pan met boter. Breng op smaak met peper en zout.
3
Strooi wat bloem over de uien en roer 1 min. Blus ze vervolgens met het bier. Roer goed, schraap de restjes los van de bodem en voeg het vlees toe. Meet 2,5 dl water af, giet er een beetje van in de pan waarin je het vlees hebt gebakken, schraap het aanbaksel los en giet nu alles in de braadpan. Voeg daaraan de rest van het water, het bouquet garni, de mosterd, de suiker, de azijn en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 1u sudderen op een zeer laag vuurtje. Vergeet niet om af en toe te roeren.
4
Snijd de wortelen in dikke, schuine schijfjes en doe ze in de braadpan. Laat nog 45 min. pruttelen, zonder deksel. Het vlees moet zo zacht zijn dat je het met een vork uit elkaar kan trekken.
5
Breng op smaak met kruiden en serveer warm, met frietjes.