Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenTartaar van Belgisch Witblauw
Delhaize logo
  • Tartaar van Belgisch Witblauw
    A
Tartaar van Belgisch WitblauwA

Tartaar van Belgisch Witblauw

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g gepelde bavettesteak
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g kappertjes
  • 4 grote augurken in azijn
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 el ketchup
  • 1 el Worcestershiresaus
  • tabasco
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g gepelde bavettesteak
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g kappertjes
  • 4 grote augurken in azijn
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 el ketchup
  • 1 el Worcestershiresaus
  • tabasco
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Meng de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de worcestersaus en enkele druppels Tabasco (naar eigen smaak) in een slakom. Hak het vlees met een mes, voeg het toe in de slakom en meng goed. Schep er de kappertjes bij, de fijngehakte lente-uitjes en breng verder op smaak.
2
Snijd de radijzen en de augurken in schijfjes. Pluk de blaadjes van de waterkers en meng ze met de olie, de azijn en zout.
3
Dresseer de tartaar op de borden, werk af met radijzen, augurken en een beetje waterkerssalade. En als bijgerecht? Kies maar: homemade frietjes of chips. En waarom niet gewoonweg lekker krokant brood?
1
Meng de mosterd, de mayonaise, de ketchup, de worcestersaus en enkele druppels Tabasco (naar eigen smaak) in een slakom. Hak het vlees met een mes, voeg het toe in de slakom en meng goed. Schep er de kappertjes bij, de fijngehakte lente-uitjes en breng verder op smaak.
2
Snijd de radijzen en de augurken in schijfjes. Pluk de blaadjes van de waterkers en meng ze met de olie, de azijn en zout.
3
Dresseer de tartaar op de borden, werk af met radijzen, augurken en een beetje waterkerssalade. En als bijgerecht? Kies maar: homemade frietjes of chips. En waarom niet gewoonweg lekker krokant brood?
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 5,7 g - Koolhydraten: 2 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 13,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 114 kcal - Vetten: 5,7 g - Koolhydraten: 2 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 13,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chateaubriand | Rund | Belgisch

Delhaize

Chateaubriand | Rund | Belgisch

2 × +/- 300 gr

+/-€11,28

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Rauwkost | Radijs

Delhaize

Rauwkost | Radijs

150 gr

€1,89

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Augurken | De originele

Maille

Augurken | De originele

400 gr

€4,99

Tabasco | Rode peper

Tabasco

Tabasco | Rode peper

6 cl

€3,79

Reeds in je keuken

Mosterd

Bister

Mosterd

250 gr

€1,85

Mayonaise | Eieren

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren

55 cl

€2,25

Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout

Heinz

Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout

22 cl

€2,45

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€25,92