1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 30 g boter. Voeg 1 gehakte ui toe, het laurierblaadje, de dragonsteeltjes, 8 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Mix fijn en giet door een puntzeef.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit 1 fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook gedurende 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Laat op een zacht vuurtje doorkoken: giet 2 pollepels warme soep in de pan, zodra de wijn geabsorbeerd is, en giet er beetje bij beetje soep bij naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt. Voeg na 15 min. de asperges in stukken toe en laat nog 5 min. doorkoken (voeg soep toe indien nodig).
3
Snijd de kabeljauw intussen in porties. Doe ze in een lichtjes geoliede ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout. Schuif 8 à 10 min. in de oven (naargelang hun dikte).
4
Schep 10 g boter en de geraspte parmigiano bij de risotto, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Werk af met de gehakte dragon en breng verder op smaak. Dien rapido presto op: een risotto laat niet op zich wachten!
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 30 g boter. Voeg 1 gehakte ui toe, het laurierblaadje, de dragonsteeltjes, 8 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen. Mix fijn en giet door een puntzeef.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit 1 fijngehakte ui en het geperste teentje knoflook gedurende 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Laat op een zacht vuurtje doorkoken: giet 2 pollepels warme soep in de pan, zodra de wijn geabsorbeerd is, en giet er beetje bij beetje soep bij naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt. Voeg na 15 min. de asperges in stukken toe en laat nog 5 min. doorkoken (voeg soep toe indien nodig).
3
Snijd de kabeljauw intussen in porties. Doe ze in een lichtjes geoliede ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout. Schuif 8 à 10 min. in de oven (naargelang hun dikte).
4
Schep 10 g boter en de geraspte parmigiano bij de risotto, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Werk af met de gehakte dragon en breng verder op smaak. Dien rapido presto op: een risotto laat niet op zich wachten!