Recept zoekresultatenPenne met kip, feta en groene pesto
Delhaize logo
  • Penne met kip, feta en groene pesto
    A

Penne met kip, feta en groene pesto

door Jeroen De Pauw
Penne met kip, feta en groene pestoA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kipfilets St Sever
  • 400 g kerstomaten tros
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 takje tijm
  • 500 g verse penne Bertagni
  • 150 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de pesto)
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 50 g geroosterde hazelnoten (voor de pesto)
  • 50 g pecorino (voor de pesto)
  • 2 dl slaolie (voor de pesto)
  • 1 teen look (voor de pesto)
  • zout
  • peper
  • 600 g kipfilets St Sever
  • 400 g kerstomaten tros
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 takje tijm
  • 500 g verse penne Bertagni
  • 150 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de pesto)
  • 50 g pijnboompitten (voor de pesto)
  • 50 g geroosterde hazelnoten (voor de pesto)
  • 50 g pecorino (voor de pesto)
  • 2 dl slaolie (voor de pesto)
  • 1 teen look (voor de pesto)

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de tomaten in een ovenschaal, prik ze in, besprenkel ze met olie, kruid ze met zout en bestrooi ze met geriste tijm. Schuif de tomaatjes 20 min. in de oven.
2
Snijd intussen de kipfilets in stukken en bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper en zout.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Maak de pesto: rasp de pecorino en pers het teentje knoflook. Mix ze met de andere ingrediënten in de beker van de hakmolen tot een vloeibare pesto.
5
Meng de pesto met de uitgelekte pasta (in de kookpot zodat alles warm blijft, maar niet op het vuur). Serveer en voeg de stukken kip, de grofverkruimelde feta, de tomaten en de pijnboompitten toe.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de tomaten in een ovenschaal, prik ze in, besprenkel ze met olie, kruid ze met zout en bestrooi ze met geriste tijm. Schuif de tomaatjes 20 min. in de oven.
2
Snijd intussen de kipfilets in stukken en bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Kruid met peper en zout.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Maak de pesto: rasp de pecorino en pers het teentje knoflook. Mix ze met de andere ingrediënten in de beker van de hakmolen tot een vloeibare pesto.
5
Meng de pesto met de uitgelekte pasta (in de kookpot zodat alles warm blijft, maar niet op het vuur). Serveer en voeg de stukken kip, de grofverkruimelde feta, de tomaten en de pijnboompitten toe.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 233 kcal - Vetten: 14,5 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 11,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 233 kcal - Vetten: 14,5 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 11,2 g
Italiaans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Kerstomaten | Mix
Delhaize Kerstomaten | Mix
2 × 250 gr
3 voor €5
2
59
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Penne
Bertagni Penne
500 gr
3
85
Feta | Bio
Delhaize Feta | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Hazelnoten | geroosterd
    Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    39
    Pecorino romano | bob geraspt
    Delhaize Pecorino romano | bob geraspt
    70 gr
    2
    59
    Verse look
    Delhaize Verse look
    140 gr
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €41,06