1
Maak het deeg: meng de 2 soorten bloem, het zout en de malse boter in stukken met de vingertoppen in een slakom tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg de eidooier en 2,5 cl water toe. Kneed even tot een homogeen deeg en voeg indien nodig nog een beetje water toe. Vorm een dikke platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Meng het ei, de geraspte parmigiano, de geitenkaas en 5 cl water tot een romige textuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 190°C en haal er de ovenplaat uit. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier met een deegrol uit tot een rechthoekige vorm (je kunt het deeg eventueel tot een regelmatige vorm uitsnijden, maar dat is niet noodzakelijk). Leg het deeg (op zijn bakpapier) op de ovenplaat en verdeel er de kaasroom over, tot 2 cm van de randen. Plooi de kanten lichtjes over de room om een mooie rand te vormen. Snijd de uien met de mandoline in (niet al te fijne) plakjes. Schik ze op de taart en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, zout en bestrooi met tijm. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Dien warm op, met een slaatje.
1
Maak het deeg: meng de 2 soorten bloem, het zout en de malse boter in stukken met de vingertoppen in een slakom tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg de eidooier en 2,5 cl water toe. Kneed even tot een homogeen deeg en voeg indien nodig nog een beetje water toe. Vorm een dikke platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Meng het ei, de geraspte parmigiano, de geitenkaas en 5 cl water tot een romige textuur. Breng verder op smaak.
3
Verwarm de oven voor op 190°C en haal er de ovenplaat uit. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier met een deegrol uit tot een rechthoekige vorm (je kunt het deeg eventueel tot een regelmatige vorm uitsnijden, maar dat is niet noodzakelijk). Leg het deeg (op zijn bakpapier) op de ovenplaat en verdeel er de kaasroom over, tot 2 cm van de randen. Plooi de kanten lichtjes over de room om een mooie rand te vormen. Snijd de uien met de mandoline in (niet al te fijne) plakjes. Schik ze op de taart en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper, zout en bestrooi met tijm. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
4
Dien warm op, met een slaatje.