Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook ze +- 5 min (naargelang hun dikte) in kokend gezouten water of stoom ze. Laat ze in ijskoud water schrikken.
2
Snijd de avocado en de mango in dunne lange plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de rode ui en de radijzen in fijne schijfjes. Snijd de sugar snaps overlangs open. Hak de hazelnoten grof.
3
Laat de asperges uitlekken en schik ze op een grote schotel. Voeg alle vruchten en groenten toe, samen met de uitgelekte en gespoelde linzen, de burrata, de rodebietenspread, de hummus en de pesto. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met munt- en korianderblaadjes, met sesam en gehakte hazelnoten. Serveer meteen.
1
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook ze +- 5 min (naargelang hun dikte) in kokend gezouten water of stoom ze. Laat ze in ijskoud water schrikken.
2
Snijd de avocado en de mango in dunne lange plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de rode ui en de radijzen in fijne schijfjes. Snijd de sugar snaps overlangs open. Hak de hazelnoten grof.
3
Laat de asperges uitlekken en schik ze op een grote schotel. Voeg alle vruchten en groenten toe, samen met de uitgelekte en gespoelde linzen, de burrata, de rodebietenspread, de hummus en de pesto. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met munt- en korianderblaadjes, met sesam en gehakte hazelnoten. Serveer meteen.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.