1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Kook een grote hoeveelheid gezouten water in een kookpot. Strooi er de pasta in wanneer het water kookt en roer. Kook de deegwaren volgens de kooktijd op de verpakking zodat ze "al dente" zijn. Giet ze dan af en spoel ze lang onder koud water.
3
Pers het sap uit de citroen en doe het in een slakom. Voeg de olie en pesto toe en meng goed.
4
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes (je hebt ongeveer 300 g nodig). Doe ze bij in de kom en voeg de in 2 gesneden kerstomaatjes toe, de mozzarellaperlines (of de in blokjes gesneden bollen), de uitgelekte deegwaren en de in reepjes gesneden ham (knip de ham met de schaar, da’s gemakkelijker).
5
Meng alle ingrediënten, proef en doe er peper en zout bij indien nodig. Bestrooi met fijngehakte basilicum en dek de kom af. Laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
6
Dien fris op als voor- of hoofdgerecht.
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Kook een grote hoeveelheid gezouten water in een kookpot. Strooi er de pasta in wanneer het water kookt en roer. Kook de deegwaren volgens de kooktijd op de verpakking zodat ze "al dente" zijn. Giet ze dan af en spoel ze lang onder koud water.
3
Pers het sap uit de citroen en doe het in een slakom. Voeg de olie en pesto toe en meng goed.
4
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes (je hebt ongeveer 300 g nodig). Doe ze bij in de kom en voeg de in 2 gesneden kerstomaatjes toe, de mozzarellaperlines (of de in blokjes gesneden bollen), de uitgelekte deegwaren en de in reepjes gesneden ham (knip de ham met de schaar, da’s gemakkelijker).
5
Meng alle ingrediënten, proef en doe er peper en zout bij indien nodig. Bestrooi met fijngehakte basilicum en dek de kom af. Laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
6
Dien fris op als voor- of hoofdgerecht.