Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSuper pastaslaatje ’Mamma mia’
Delhaize logo
  • Super pastaslaatje ’Mamma mia’

Super pastaslaatje ’Mamma mia’

Super pastaslaatje ’Mamma mia’
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g conchiglie (of andere korte deegwaren naar keuze)
  • 3 el pesto
  • 3 el olijfolie
  • 250 g kerstomaten
  • 1 citroen
  • 1/2 charentais meloen
  • 2 schaaltjes « perline » mozzarella (of bollen)
  • peper
  • basilicum
  • 100 g prosciutto (rauwe Italiaanse ham)
  • 250 g conchiglie (of andere korte deegwaren naar keuze)
  • 3 el pesto
  • 3 el olijfolie
  • 250 g kerstomaten
  • 1 citroen
  • 1/2 charentais meloen
  • 2 schaaltjes « perline » mozzarella (of bollen)
  • peper
  • basilicum
  • 100 g prosciutto (rauwe Italiaanse ham)

Begin met koken

1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Kook een grote hoeveelheid gezouten water in een kookpot. Strooi er de pasta in wanneer het water kookt en roer. Kook de deegwaren volgens de kooktijd op de verpakking zodat ze "al dente" zijn. Giet ze dan af en spoel ze lang onder koud water.
3
Pers het sap uit de citroen en doe het in een slakom. Voeg de olie en pesto toe en meng goed.
4
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes (je hebt ongeveer 300 g nodig). Doe ze bij in de kom en voeg de in 2 gesneden kerstomaatjes toe, de mozzarellaperlines (of de in blokjes gesneden bollen), de uitgelekte deegwaren en de in reepjes gesneden ham (knip de ham met de schaar, da’s gemakkelijker).
5
Meng alle ingrediënten, proef en doe er peper en zout bij indien nodig. Bestrooi met fijngehakte basilicum en dek de kom af. Laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
6
Dien fris op als voor- of hoofdgerecht.
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Kook een grote hoeveelheid gezouten water in een kookpot. Strooi er de pasta in wanneer het water kookt en roer. Kook de deegwaren volgens de kooktijd op de verpakking zodat ze "al dente" zijn. Giet ze dan af en spoel ze lang onder koud water.
3
Pers het sap uit de citroen en doe het in een slakom. Voeg de olie en pesto toe en meng goed.
4
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes (je hebt ongeveer 300 g nodig). Doe ze bij in de kom en voeg de in 2 gesneden kerstomaatjes toe, de mozzarellaperlines (of de in blokjes gesneden bollen), de uitgelekte deegwaren en de in reepjes gesneden ham (knip de ham met de schaar, da’s gemakkelijker).
5
Meng alle ingrediënten, proef en doe er peper en zout bij indien nodig. Bestrooi met fijngehakte basilicum en dek de kom af. Laat ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.
6
Dien fris op als voor- of hoofdgerecht.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

conchiglie
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pesto | Genovese
Bertolli Pesto | Genovese
185 gr
3
89
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Meloen | Galia
Delhaize Meloen | Galia
850 gr
2
69
Mozzarella | Rol | Maxi
Galbani Mozzarella | Rol | Maxi
250 gr
2
85
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Hesp | Superieur | Sneden
Herta Hesp | Superieur | Sneden
100 gr
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje
Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
50 cl
5
79
Totaal:
€16,41