1
Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
2
Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje.
3
Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten.
4
Verdeel de plakjes over de borden.
5
Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
6
Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.
7
Dit is zeker nodig opdat de courgettes wat zachter zouden worden.
8
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
9
Hak de uitgelekte tomaten grof (het gaat gemakkelijker met de schaar).
10
Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes.
11
Dien koel op met brood.
1
Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
2
Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje.
3
Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten.
4
Verdeel de plakjes over de borden.
5
Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
6
Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.
7
Dit is zeker nodig opdat de courgettes wat zachter zouden worden.
8
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
9
Hak de uitgelekte tomaten grof (het gaat gemakkelijker met de schaar).
10
Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes.
11
Dien koel op met brood.