Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCarpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Delhaize logo
  • Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Carpaccio van courgettes met radijzen, pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 citroen
  • basilicum
  • 100 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 2 middelgrote courgettes (600 g)
  • 6 el olijfolie
  • Parmezaanse kaas in schilfers
  • peper
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 citroen
  • basilicum
  • 100 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 2 middelgrote courgettes (600 g)
  • 6 el olijfolie
  • Parmezaanse kaas in schilfers
  • peper
  • 4 el pijnboompitten

Begin met koken

1
Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
2
Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje.
3
Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten.
4
Verdeel de plakjes over de borden.
5
Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
6
Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.
7
Dit is zeker nodig opdat de courgettes wat zachter zouden worden.
8
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
9
Hak de uitgelekte tomaten grof (het gaat gemakkelijker met de schaar).
10
Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes.
11
Dien koel op met brood.
1
Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
2
Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje.
3
Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten.
4
Verdeel de plakjes over de borden.
5
Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
6
Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast.
7
Dit is zeker nodig opdat de courgettes wat zachter zouden worden.
8
Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
9
Hak de uitgelekte tomaten grof (het gaat gemakkelijker met de schaar).
10
Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes.
11
Dien koel op met brood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
2 × 90 gr
2
69
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
0
99
Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
39
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Totaal:
    €19,45