Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroen
Delhaize logo
  • Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroen
    B

Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroen

Stoofpotje van Mechelse koekoek met olijven en citroenB
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 Mechelse koekoek
  • 3 sjalotten
  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 2 citroenen
  • 2,5 dl zoete witte wijn
  • 130 g groene olijven gevuld met Serranoham Serpis (1 blik)
  • 1 el biokippenbouillon in poeder
  • 50 g boter
  • 2 takjes salie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 hele knoflookbol
  • 2 steeltjes citroengras
  • 2 kleine groene pepertjes
  • peper
  • 1 Mechelse koekoek
  • 3 sjalotten
  • 500 g kleine vastkokende aardappelen
  • 2 citroenen
  • 2,5 dl zoete witte wijn
  • 130 g groene olijven gevuld met Serranoham Serpis (1 blik)
  • 1 el biokippenbouillon in poeder
  • 50 g boter
  • 2 takjes salie
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 hele knoflookbol
  • 2 steeltjes citroengras
  • 2 kleine groene pepertjes
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 1 u. kooktijd
1
Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en ontpit ze.
2
Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook, het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min. en overgiet dan met de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel nog 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.
4
Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden. Dien heet op.
1
Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en ontpit ze.
2
Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook, het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min. en overgiet dan met de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel nog 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.
4
Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden. Dien heet op.
Nutritionele informatie
B
Per portie: Energie: 419 kcal - Vetten: 33 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 38 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 419 kcal - Vetten: 33 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 38 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht