1
Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en ontpit ze.
2
Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook, het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min. en overgiet dan met de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel nog 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.
4
Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden. Dien heet op.
1
Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en ontpit ze.
2
Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook, het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min. en overgiet dan met de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel nog 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak.
4
Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden. Dien heet op.