1
Meng de gist met de lauwe melk en laat 15 min. rusten.
2
Meng de bloem, de fijne suiker en het zout in de keukenrobot. Roer er 30 g malse boter en de eidooiers onder. Giet er het gist-melkmengsel bij, kneed 20 min. en vorm een deegbal. Dek af en laat 1 u op een warme plek rijzen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling: meng 100 g malse boter met de cassonade en de kaneel.
4
Verdeel het deeg in 4. Vorm 4 deegballen en rol ze uit tot schijven van ± 5 mm dikte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg er 1 deegschijf op. Besmeer hem met ⅓ van de vulling en monteer de brioche op dezelfde manier: 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf. Druk met behulp van een glas een cirkel in het midden van de laatste deegschijf en snijd, vanaf die cirkel, het deeg in 16 gelijke repen, in spaakvorm. Maak een dubbele draai in elke deegreep, tot een mooie vorm. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze ± 20 min.
5
Laat afkoelen, serveer en geniet volop van de onvermijdelijke complimenten: het is prachtig en vooral héérlijk!
1
Meng de gist met de lauwe melk en laat 15 min. rusten.
2
Meng de bloem, de fijne suiker en het zout in de keukenrobot. Roer er 30 g malse boter en de eidooiers onder. Giet er het gist-melkmengsel bij, kneed 20 min. en vorm een deegbal. Dek af en laat 1 u op een warme plek rijzen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling: meng 100 g malse boter met de cassonade en de kaneel.
4
Verdeel het deeg in 4. Vorm 4 deegballen en rol ze uit tot schijven van ± 5 mm dikte. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg er 1 deegschijf op. Besmeer hem met ⅓ van de vulling en monteer de brioche op dezelfde manier: 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf, vulling, 1 deegschijf. Druk met behulp van een glas een cirkel in het midden van de laatste deegschijf en snijd, vanaf die cirkel, het deeg in 16 gelijke repen, in spaakvorm. Maak een dubbele draai in elke deegreep, tot een mooie vorm. Smeer ze in met losgeklopt ei en bak ze ± 20 min.
5
Laat afkoelen, serveer en geniet volop van de onvermijdelijke complimenten: het is prachtig en vooral héérlijk!