Recept zoekresultatenSpiesjes met scampi’s en boontjessalade
Delhaize logo
  • Spiesjes met scampi’s en boontjessalade
    A
Spiesjes met scampi’s en boontjessaladeA

Spiesjes met scampi’s en boontjessalade

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g fijne groene boontjes, diepvries
  • 1 el graanmosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el koolzaadolie
  • 1/2 bosje koriander
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 1 teentje rood chilipepertje
  • sap van 1/2 citroen
  • 32 stukken scampi’s, ontdooid
  • peper
  • 400 g fijne groene boontjes, diepvries
  • 1 el graanmosterd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el koolzaadolie
  • 1/2 bosje koriander
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • 1 teentje rood chilipepertje
  • sap van 1/2 citroen
  • 32 stukken scampi’s, ontdooid
  • peper

Begin met koken

1
Snipper de knoflook. Halveer de chilipeper overlangs, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd fijn. Hak de koriander grof.
2
Vermeng de knoflook met chilipeper, citroensap, een snuifje zout en 3 eetlepels olijfolie. Voeg de scampi’s toe en schep ze voorzichtig om. Laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
3
Kook of stoom de boontjes beetgaar. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
4
Maak een vinaigrette van 2 eetlepels koolzaadolie en 1 eetlepel mosterd, kruid met peper en zout. Maak er de boontjes mee aan.
5
Rijg de scampi’s aan spiesjes. Rooster ze 3 minuten per kant op de barbecue. Serveer met de boontjes
1
Snipper de knoflook. Halveer de chilipeper overlangs, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd fijn. Hak de koriander grof.
2
Vermeng de knoflook met chilipeper, citroensap, een snuifje zout en 3 eetlepels olijfolie. Voeg de scampi’s toe en schep ze voorzichtig om. Laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
3
Kook of stoom de boontjes beetgaar. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
4
Maak een vinaigrette van 2 eetlepels koolzaadolie en 1 eetlepel mosterd, kruid met peper en zout. Maak er de boontjes mee aan.
5
Rijg de scampi’s aan spiesjes. Rooster ze 3 minuten per kant op de barbecue. Serveer met de boontjes
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 475; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 293,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 475; energie (kCal): 114; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 293,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Barbecue,Vis - minder dan 3€
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Verse Look

Delhaize

Verse Look

2 × 140 gr

€4,58

Koolzaadolie

Vandemoortele

Koolzaadolie

1 l

€4,89

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€9,82