⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEendenborst met gekruide sinaasappel
Delhaize logo
  • Eendenborst met gekruide sinaasappel
    A

Eendenborst met gekruide sinaasappel

Eendenborst met gekruide sinaasappelA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eendenborsten
  • 6 sinaasappels
  • 5 g tijm
  • 5 g rozemarijn
  • 5 g oregano
  • 1 stokje kaneel
  • 2 stukken steranijs
  • 1 el jeneverbesjes
  • 1 kl kardemon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el esdoornsiroop
  • Espelettepeper
  • fleur de sel
  • 2 eendenborsten
  • 6 sinaasappels
  • 5 g tijm
  • 5 g rozemarijn
  • 5 g oregano
  • 1 stokje kaneel
  • 2 stukken steranijs
  • 1 el jeneverbesjes
  • 1 kl kardemon
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el esdoornsiroop
  • Espelettepeper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 15 min + 10 min baktijd
1
Maak ruitvormige inkepingen in het vet van de eendenborsten. Bak ze op een zacht vuurtje en giet het gesmolten vet weg tot er van de laag vet niks meer overblijft dan een knapperig bruin korstje.
2
Schil 4 sinaasappelen 'à vif' en snijd ze in schijven. Pers de rest van de sinaasappelen. Kook dit sap in met de kruiden, de specerijen, de esdoornsiroop, de balsamicoazijn. Kruid naar smaak met Espelettepeper en fleur de sel.
3
Giet nog een laatste keer het vet weg uit de pan, draai de eendenborsten om en laat ze nog 2 min bakken aan de andere kant. Voeg de schijfjes sinaasappel toe. Laat samen met de saus nog 1 min verder garen. Snijd fijne sneetjes van het vlees.
1
Maak ruitvormige inkepingen in het vet van de eendenborsten. Bak ze op een zacht vuurtje en giet het gesmolten vet weg tot er van de laag vet niks meer overblijft dan een knapperig bruin korstje.
2
Schil 4 sinaasappelen 'à vif' en snijd ze in schijven. Pers de rest van de sinaasappelen. Kook dit sap in met de kruiden, de specerijen, de esdoornsiroop, de balsamicoazijn. Kruid naar smaak met Espelettepeper en fleur de sel.
3
Giet nog een laatste keer het vet weg uit de pan, draai de eendenborsten om en laat ze nog 2 min bakken aan de andere kant. Voeg de schijfjes sinaasappel toe. Laat samen met de saus nog 1 min verder garen. Snijd fijne sneetjes van het vlees.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 424; energie (kCal): 101; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 5,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 408,95
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 424; energie (kCal): 101; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 5,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 408,95
Aziatisch
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht