1
Verwarm 5 dl water met het verkruimelde bouillonblokje. Snijd de kipfilet in de dikte in 2 en leg hem in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat de kip in de bouillon lauw worden.
2
Hak de uien en snijd de wortelen in kleine blokjes. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en de cajunkruiden.
3
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
4
Trek de kip met de vingers in stukjes en schep ze in de braadpan. Meng en breng verder op smaak.
5
Smeer de wraps heel lichtjes in met olie en draai ze om. Garneer één helft van elke wrap met een beetje geraspte gouda en dan met de kipbereiding. Bedek met de rest van de gouda en plooi in 2. Bak de quesadilla’s op een matig vuurtje goudbruin, in 2 grote braadpannen. Draai ze voorzichtig om en kleur ze ook aan de andere kant.
6
Plet intussen het vruchtvlees van de avocado’s met citroensap naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Serveer bij de quesadilla’s en bestrooi met gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt.
1
Verwarm 5 dl water met het verkruimelde bouillonblokje. Snijd de kipfilet in de dikte in 2 en leg hem in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat de kip in de bouillon lauw worden.
2
Hak de uien en snijd de wortelen in kleine blokjes. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en de cajunkruiden.
3
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
4
Trek de kip met de vingers in stukjes en schep ze in de braadpan. Meng en breng verder op smaak.
5
Smeer de wraps heel lichtjes in met olie en draai ze om. Garneer één helft van elke wrap met een beetje geraspte gouda en dan met de kipbereiding. Bedek met de rest van de gouda en plooi in 2. Bak de quesadilla’s op een matig vuurtje goudbruin, in 2 grote braadpannen. Draai ze voorzichtig om en kleur ze ook aan de andere kant.
6
Plet intussen het vruchtvlees van de avocado’s met citroensap naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Serveer bij de quesadilla’s en bestrooi met gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt.