Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuesadilla’s met kip, wortelen en gouda
Delhaize logo
  • Quesadilla’s met kip, wortelen en gouda
    D

Quesadilla’s met kip, wortelen en gouda

Quesadilla’s met kip, wortelen en goudaD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 grote kippenborstfilet
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • 4 tarwebloemwraps
  • 250 g jonge gouda in blok
  • 1 afgestreken el cajunkruiden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 grote kippenborstfilet
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
  • 4 tarwebloemwraps
  • 250 g jonge gouda in blok
  • 1 afgestreken el cajunkruiden
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm 5 dl water met het verkruimelde bouillonblokje. Snijd de kipfilet in de dikte in 2 en leg hem in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat de kip in de bouillon lauw worden.
2
Hak de uien en snijd de wortelen in kleine blokjes. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en de cajunkruiden.
3
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
4
Trek de kip met de vingers in stukjes en schep ze in de braadpan. Meng en breng verder op smaak.
5
Smeer de wraps heel lichtjes in met olie en draai ze om. Garneer één helft van elke wrap met een beetje geraspte gouda en dan met de kipbereiding. Bedek met de rest van de gouda en plooi in 2. Bak de quesadilla’s op een matig vuurtje goudbruin, in 2 grote braadpannen. Draai ze voorzichtig om en kleur ze ook aan de andere kant.
6
Plet intussen het vruchtvlees van de avocado’s met citroensap naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Serveer bij de quesadilla’s en bestrooi met gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt.
1
Verwarm 5 dl water met het verkruimelde bouillonblokje. Snijd de kipfilet in de dikte in 2 en leg hem in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat de kip in de bouillon lauw worden.
2
Hak de uien en snijd de wortelen in kleine blokjes. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 2 el olijfolie, het geperste teentje knoflook en de cajunkruiden.
3
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
4
Trek de kip met de vingers in stukjes en schep ze in de braadpan. Meng en breng verder op smaak.
5
Smeer de wraps heel lichtjes in met olie en draai ze om. Garneer één helft van elke wrap met een beetje geraspte gouda en dan met de kipbereiding. Bedek met de rest van de gouda en plooi in 2. Bak de quesadilla’s op een matig vuurtje goudbruin, in 2 grote braadpannen. Draai ze voorzichtig om en kleur ze ook aan de andere kant.
6
Plet intussen het vruchtvlees van de avocado’s met citroensap naar eigen smaak en kruid met peper en zout. Serveer bij de quesadilla’s en bestrooi met gesnipperde lente-uitjes als je er in huis hebt.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 222 kcal - Vetten: 17,6 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 222 kcal - Vetten: 17,6 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 8 g
Vlees - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Citroenen
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Wortelen
Delhaize Wortelen
3 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Avocado
Delhaize Avocado
1 st
2
99
Wraps | 6pc | Tarwebloem | Zonder lactose
Delhaize Wraps | 6pc | Tarwebloem | Zonder lactose
370 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Gouda | Jong | Blok
Delhaize Gouda | Jong | Blok
+/- 330 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
2
39
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje
Delhaize Gele uien | Netje
2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Knoflook | Netje
Delhaize Knoflook | Netje
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€17,81