Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBlackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree
Delhaize logo
  • Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree
    C

Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en puree

Blackwell-varkenskotelet, sperziebonen en pureeC
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 varkenskoteletten
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 1 kg polderpuree
  • 200 g picklessaus
  • 19 cl kalfsfond
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • peper
  • zout
  • 4 varkenskoteletten
  • 600 g fijne sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 1 kg polderpuree
  • 200 g picklessaus
  • 19 cl kalfsfond
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • peper
  • zout

Begin met koken

20 min.
1
Schil de sperziebonen en kook ze ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water (ze moeten "al dente" blijven). Giet ze af en dompel ze onder in ijswater. Fruit de gehakte sjalotjes 5 minuten op laag vuur in een sauteerpan met olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en bak op hoog vuur. Doe er peper en zout bij.
2
Bak de varkenskoteletten met de boter bruin aan beide kanten op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Doe er peper en zout bij. Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm. Gooi het vet uit de pan weg en giet de kalfsbouillon erin. Roer goed en zet op halfhoog vuur. Voeg de picklessaus, de gehakte peterselie en laat 1 minuut sudderen, kruid zoals je wil.
3
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Serveer alles goed warm.
1
Schil de sperziebonen en kook ze ongeveer 8 minuten in kokend gezouten water (ze moeten "al dente" blijven). Giet ze af en dompel ze onder in ijswater. Fruit de gehakte sjalotjes 5 minuten op laag vuur in een sauteerpan met olijfolie. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe en bak op hoog vuur. Doe er peper en zout bij.
2
Bak de varkenskoteletten met de boter bruin aan beide kanten op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Doe er peper en zout bij. Als ze gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm. Gooi het vet uit de pan weg en giet de kalfsbouillon erin. Roer goed en zet op halfhoog vuur. Voeg de picklessaus, de gehakte peterselie en laat 1 minuut sudderen, kruid zoals je wil.
3
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Serveer alles goed warm.
Nutritionele informatie
C
Energie: 916 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vaderdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koteletten | Varken | Iberico
Iberiq Koteletten | Varken | Iberico
2 × +/- 350 gr
+/-€
10
50
Prinsessenbonen | Gebroken | Fijn
Hak Prinsessenbonen | Gebroken | Fijn
2 × 360 gr
2de tegen -50%
2
29
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Puree | Wortelen
    Delhaize Puree | Wortelen
    2 × 500 gr
    2de tegen -50%
    3
    79
    Augurken | Met Vijf Kruiden
    Amora Augurken | Met Vijf Kruiden
    210 gr
    4
    45
    Fond | Kalf | Bruin
    Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€51,73