1
Schil de pastinaken en snijd ze in kleine stukken. Hak de sjalotten grof. Fruit alles op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg na 5 min. 1 l water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Verwijder de laurierblaadjes, mix de soep fijn (liefst in de blender) en breng ze verder op smaak.
3
Bak de zeekraal kort (hij moet krokant blijven) in een braadpan met de olijfolie.
4
Open de oesters en leg ze in de borden met de hete velouté om ze lichtjes te pocheren. Werk af met zeekraal en serveer.
1
Schil de pastinaken en snijd ze in kleine stukken. Hak de sjalotten grof. Fruit alles op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg na 5 min. 1 l water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Verwijder de laurierblaadjes, mix de soep fijn (liefst in de blender) en breng ze verder op smaak.
3
Bak de zeekraal kort (hij moet krokant blijven) in een braadpan met de olijfolie.
4
Open de oesters en leg ze in de borden met de hete velouté om ze lichtjes te pocheren. Werk af met zeekraal en serveer.