Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSoep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst
Delhaize logo
  • Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst
Makkelijk
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g bintjes
  • 2 preiwit
  • 2 bio zwarte pensen
  • 30 g verse kervel
  • 2 kl gevogeltebouillon Delhaize taste of Inspirations
  • 1 feuille laurier
  • 30 cl melk
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 700 g bintjes
  • 2 preiwit
  • 2 bio zwarte pensen
  • 30 g verse kervel
  • 2 kl gevogeltebouillon Delhaize taste of Inspirations
  • 1 feuille laurier
  • 30 cl melk
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Fruit de in rondjes gesneden prei gedurende twee min in een stoofpot met de olie. Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappels bij en de kerveltakjes. Overgiet met warm water envoeg er de gevogeltebouillon, het laurierblad en peper aan toe.
2
Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Pureer (of mix) en doe opnieuw in de kookpot. Voeg de melk erbij, kruid naar smaak en houd warm.
3
Snijd voor het opdienen de bloedworst in dikke plakjes. Verwarm olijfolie in een pan. Doe de plakjes in de pan en laat ze snel bakken, waarbij je ze eenmaal omdraait.
4
Doe de soep in borden die je versiert met de plakjes bloedworst en kerveltakjes.
1
Fruit de in rondjes gesneden prei gedurende twee min in een stoofpot met de olie. Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappels bij en de kerveltakjes. Overgiet met warm water envoeg er de gevogeltebouillon, het laurierblad en peper aan toe.
2
Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Pureer (of mix) en doe opnieuw in de kookpot. Voeg de melk erbij, kruid naar smaak en houd warm.
3
Snijd voor het opdienen de bloedworst in dikke plakjes. Verwarm olijfolie in een pan. Doe de plakjes in de pan en laat ze snel bakken, waarbij je ze eenmaal omdraait.
4
Doe de soep in borden die je versiert met de plakjes bloedworst en kerveltakjes.
Nutritionele informatie
Energie: 453 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
1
69
Boerenpensen | Zwart
Delhaize Boerenpensen | Zwart
2 × +/- 240 gr
+/-€
2
57
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€20,00