Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPilav met garnalen en olijven
Delhaize logo
  • Pilav met garnalen en olijven

Pilav met garnalen en olijven

Pilav met garnalen en olijven
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 zakje diepgevroren rauwe garnaalstaarten 365
  • 2 kopjes halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 1 kopje diepgevroren erwten
  • 1 kopje ontpitte groene olijven
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 200 g tomatenvlees Taste of Inspirations (uit bokaal)
  • 1 dopje saffraanpoeder of enkele draadjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 feuille laurier
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 zakje diepgevroren rauwe garnaalstaarten 365
  • 2 kopjes halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 1 kopje diepgevroren erwten
  • 1 kopje ontpitte groene olijven
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 200 g tomatenvlees Taste of Inspirations (uit bokaal)
  • 1 dopje saffraanpoeder of enkele draadjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 feuille laurier
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min + 30 min kooktijd
1
Gebruik een kopje (20 cl) om alle ingrediënten af te meten.
2
Snij de paprika in kleine blokjes, hak de ui fijn en pers het lookteentje. Stoof ze 5 min in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
3
Voeg de erwten en de rijst toe, roer 2 min., giet er dan de witte wijn bij.
4
Voeg ook het tomatenvlees toe, 4 koppen water, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. op heel zacht vuur sudderen.
5
Pel intussen de (vooraf ontdooide) garnaalstaarten.
6
Doe de olijven en de garnalen bij in de sauteuse, meng en laat nog 5 min. sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig). Breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer meteen.
1
Gebruik een kopje (20 cl) om alle ingrediënten af te meten.
2
Snij de paprika in kleine blokjes, hak de ui fijn en pers het lookteentje. Stoof ze 5 min in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
3
Voeg de erwten en de rijst toe, roer 2 min., giet er dan de witte wijn bij.
4
Voeg ook het tomatenvlees toe, 4 koppen water, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. op heel zacht vuur sudderen.
5
Pel intussen de (vooraf ontdooide) garnaalstaarten.
6
Doe de olijven en de garnalen bij in de sauteuse, meng en laat nog 5 min. sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig). Breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scampi | Ongepeld | Black Tiger
Delhaize Scampi | Ongepeld | Black Tiger
200 gr
-20%
4
55
€5,69
Rijst | Half volkoren | Bio
Delhaize Rijst | Half volkoren | Bio
500 gr
2+1 gratis
Bio
    2
    65
    Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
    Delhaize Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
    220 gr
    Bio
      1
      19
      Olijven | Groen | Ontpit
      Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
      130 gr
      2+1 gratis
      2
      59
      Montinho Sao Miguel Wit
      Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Wit
      75 cl
      2+1 gratis
      4
      99
      Tomaten | Blokjes | Naturel
      Heinz Tomaten | Blokjes | Naturel
      390 gr
      1
      95
      Kruiden | Saffraan | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
      0,5 gr
      -10% voor 3
      8
      99
      Zoete puntpaprika | Rood
      Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
      1 st
      1
      39
      Gesneden ajuinen
      Delhaize Gesneden ajuinen
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      45
      Gevogelte | Fond | Licht
      Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
      22 cl
      3
      99
      Kruiden | Laurier | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
      18 gr
      -10% voor 3
      3
      89

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      €38,77