⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSkrei met een korstje van sesam en parmezaan met pizzaiolasaus
Delhaize logo
  • Skrei met een korstje van sesam en parmezaan met pizzaiolasaus
    A

Skrei met een korstje van sesam en parmezaan met pizzaiolasaus

Skrei met een korstje van sesam en parmezaan met pizzaiolasausA
Makkelijk
< 30 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g skrei (1 stuk per persoon)
  • 1 ei
  • 5 el olijfolie
  • 30 g paneermeel
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • 2,5 kl kappertjes
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • peper
  • peper
  • 700 g skrei (1 stuk per persoon)
  • 1 ei
  • 5 el olijfolie
  • 30 g paneermeel
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
  • 1 afgestreken el gedroogde oregano
  • 2,5 kl kappertjes
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • peper
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Smeer een ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken skrei in. Meng het ei met het paneermeel, de parmezaan, de sesamzaadjes, 1/2 van de olijfolie, peper en zout. Meng tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
3
Doe 1/2 van de olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
4
Plaats de vis in de oven en laat ook 15 min. bakken.
5
Voeg de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de skrei met de saus, bestrooi met peterselie. Geef er verse pasta bij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Smeer een ovenschotel in met een beetje olie en leg er de stukken skrei in. Meng het ei met het paneermeel, de parmezaan, de sesamzaadjes, 1/2 van de olijfolie, peper en zout. Meng tot een homogene pasta. Smeer de pasta op de vis uit in een dikke laag. Zet opzij.
3
Doe 1/2 van de olie in een steelpan en fruit de geperste knoflook hierin gedurende 2 min. op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de oregano toe, zet een deksel op de pan en laat 15 min. heel zacht sudderen.
4
Plaats de vis in de oven en laat ook 15 min. bakken.
5
Voeg de kappertjes bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de skrei met de saus, bestrooi met peterselie. Geef er verse pasta bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 548; energie (kCal): 131; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 447,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 548; energie (kCal): 131; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 447,76
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht