⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBladerdeegflappen met spinazie
Delhaize logo
  • Bladerdeegflappen met spinazie
    C

Bladerdeegflappen met spinazie

Bladerdeegflappen met spinazieC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
2
Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
3
Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
4
Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
5
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6
Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
7
Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
8
Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
9
Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
10
Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
11
Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
2
Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
3
Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
4
Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
5
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
6
Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
7
Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
8
Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
9
Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
10
Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
11
Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
Vegetarisch
Picknick
Lunch
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
300 gr
Bio
    3
    19
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    150 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    65
    Rozijnen | Sultana
    Delhaize Rozijnen | Sultana
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    85
    Bladerdeeg
    Herta Bladerdeeg
    4 × 230 gr
    2de tegen -50%
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €24,33