Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSchelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus
Delhaize logo
  • Schelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus
    B

Schelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsaus

door Jeroen De Pauw
Schelvis in een chips-jasje, homemade tartaarsausB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g schelvisfilet
  • 160 g (restjes) pickleschips
  • 100 g bloem
  • 60 g kleine augurken
  • 80 g zilveruitjes in azijn
  • 130 g mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 eieren
  • 1 bussel waterkers
  • 1 citroen
  • 500 g schelvisfilet
  • 160 g (restjes) pickleschips
  • 100 g bloem
  • 60 g kleine augurken
  • 80 g zilveruitjes in azijn
  • 130 g mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1 dl druivenpitolie
  • 2 eieren
  • 1 bussel waterkers
  • 1 citroen

Begin met koken

: 20 min.
1
Plet de chips tot grove kruimels en doe ze in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord en doe de bloem in een derde bord.
2
Snijd de vis in porties, haal ze door de bloem en tik het overschot eraf. Haal de vis dan door de eieren en ten slotte door de chips. (Heb je tijd? Dek de vis af en laat 30 min. in de koelkast rusten, zo wordt het paneermeel harder).
3
Verwarm de olie in een grote braadpan. Bak de vis 5 min. per kant goudbruin, op een matig vuurtje.
4
Hak de augurken en de uitjes kort in de hakmolen, zonder ze volledig te vermalen. Doe ze in een kom, voeg de mayonaise toe, enkele gehakte takjes waterkers en de kappertjes.
5
Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met de saus, de rest van de waterkers en een citroenpartje. Geef er puree bij, aardappelwedges of je lievelingsbijgerecht.
1
Plet de chips tot grove kruimels en doe ze in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede diep bord en doe de bloem in een derde bord.
2
Snijd de vis in porties, haal ze door de bloem en tik het overschot eraf. Haal de vis dan door de eieren en ten slotte door de chips. (Heb je tijd? Dek de vis af en laat 30 min. in de koelkast rusten, zo wordt het paneermeel harder).
3
Verwarm de olie in een grote braadpan. Bak de vis 5 min. per kant goudbruin, op een matig vuurtje.
4
Hak de augurken en de uitjes kort in de hakmolen, zonder ze volledig te vermalen. Doe ze in een kom, voeg de mayonaise toe, enkele gehakte takjes waterkers en de kappertjes.
5
Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met de saus, de rest van de waterkers en een citroenpartje. Geef er puree bij, aardappelwedges of je lievelingsbijgerecht.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 247 kcal - Vetten: 17,9 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 9,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 247 kcal - Vetten: 17,9 g - Koolhydraten: 11,2 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 9,9 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Less waste
Hoofdgerecht