Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenScampibrochette met satésaus
Delhaize logo
  • Scampibrochette met satésaus
    D

Scampibrochette met satésaus

Scampibrochette met satésausD
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
14 porties
  • 2 el arachideolie
  • 15 dl kokosmelk
  • 1 kl pili-pili of kerrie
  • 3 el limoensap
  • 150 g pindakaas
  • 1 kl sambal
  • 1 zakje scampi (rauwe garnaalstaarten)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 15 dl kokosmelk
  • 1 kl pili-pili of kerrie
  • 3 el limoensap
  • 150 g pindakaas
  • 1 kl sambal
  • 1 zakje scampi (rauwe garnaalstaarten)
  • 3 el sojasaus

Begin met koken

1
Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook het darmkanaal en doe ze in een diepe schotel met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
2
Rijg de scampi per paar op houten spiesjes en bak ze op een middelhoog vuur in een grote braadpan of in de oven op de met bakpapier beklede ovenplaat.
3
Giet ondertussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 min. heel zacht sudderen en neem van het vuur.
4
Dien warm op.
1
Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook het darmkanaal en doe ze in een diepe schotel met de olie en de gekozen specerij (kerrie of pili-pili). Meng goed, dek af en zet minstens 30 min. in de koelkast.
2
Rijg de scampi per paar op houten spiesjes en bak ze op een middelhoog vuur in een grote braadpan of in de oven op de met bakpapier beklede ovenplaat.
3
Giet ondertussen 10 cl water in een steelpan en voeg de pindakaas toe, de kokosmelk, de sambal, de sojasaus en het limoensap. Verwarm zacht al roerend met de garde. Laat 2 min. heel zacht sudderen en neem van het vuur.
4
Dien warm op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 960; energie (kCal): 231; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 4,4; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 136,96
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 960; energie (kCal): 231; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 4,4; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 136,96
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Hapjes