Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenScampi’s met sinaasappel
Delhaize logo
  • Scampi’s met sinaasappel
    B

Scampi’s met sinaasappel

Scampi’s met sinaasappelB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • chilipoeder
  • 3 el Cointreau of Grand Marnier
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • gehakte bladpeterselie
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 20 cl verse room
  • chilipoeder
  • 3 el Cointreau of Grand Marnier
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • gehakte bladpeterselie
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 20 cl verse room

Begin met koken

1
Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Verwarm de olie in een diepe pan en bak er de fijngesnipperde ui in aan en de in kleine blokjes gesneden paprika. Zet een deksel op de pan en laat 5 min stoven op zacht vuur.
2
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap uit de vrucht. Hou apart.
3
Voeg chili en scampi’s aan het uimengsel toe, laat nog verder stoven tot de scampi’s roze zijn. Voeg de Cointreau toe, laat 30 sec. inkoken op hevig vuur, voeg de verse room toe, de schil en het sap van de sinaasappel, evenals het bindmiddel. Laat 2 min. sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen, als voorgerecht, met knapperig stokbrood.
1
Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Verwarm de olie in een diepe pan en bak er de fijngesnipperde ui in aan en de in kleine blokjes gesneden paprika. Zet een deksel op de pan en laat 5 min stoven op zacht vuur.
2
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel fijn en pers het sap uit de vrucht. Hou apart.
3
Voeg chili en scampi’s aan het uimengsel toe, laat nog verder stoven tot de scampi’s roze zijn. Voeg de Cointreau toe, laat 30 sec. inkoken op hevig vuur, voeg de verse room toe, de schil en het sap van de sinaasappel, evenals het bindmiddel. Laat 2 min. sudderen.
4
Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen, als voorgerecht, met knapperig stokbrood.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 596; energie (kCal): 143; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 282,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 596; energie (kCal): 143; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 282,85
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Lente,Lente
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
-10% voor 3
3
29
Likeur | Triple Sec | 40% ALC.
Cointreau Likeur | Triple Sec | 40% ALC.
70 cl
- €5
17
99
€22,99
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€53,81