⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère
Delhaize logo
  • Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère
    A

Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangère

Kippenbouten met witte wijn en aardappelen à la boulangèreA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 g “Nicolas” aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 4 uien
  • 70 cl vetarme kippenbouillon (water + blokje)
  • 4 e.l. olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • 4 kippenbouten
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 800 g “Nicolas” aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 4 uien
  • 70 cl vetarme kippenbouillon (water + blokje)
  • 4 e.l. olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper

Begin met koken

: 20 min. bereidingstijd + 45 min. baktijd
1
Snipper de uien fijn. Doe 3 eetlepels olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtjes bruin gebakken zijn.
2
Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen in fijne plakjes.
3
Verspreid ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de bouillon (alle ingrediënten moeten ondergedompeld zijn).
4
Leg de kippenbouten, met de velkant naar onder, in een ovenschaal. Overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout en voeg de hele, gepelde knoflookteentjes toe.
5
Zet de 2 schotels gelijktijdig in de oven en laat 45 min. bakken (draai de kippenbouten halverwege de baktijd om).
6
Serveer warm met een salade of sperziebonen.
1
Snipper de uien fijn. Doe 3 eetlepels olie in een braadpan en stoof er de uien in op middelhoog vuur tot ze lichtjes bruin gebakken zijn.
2
Verwarm ondertussen de oven op th. 6 – 180°C en snij de geschilde aardappelen in fijne plakjes.
3
Verspreid ¼ van de uien over de bodem van een ovenschaal, bedek met ¼ van de aardappelen en bestrooi met Provençaalse kruiden. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Overgiet met de bouillon (alle ingrediënten moeten ondergedompeld zijn).
4
Leg de kippenbouten, met de velkant naar onder, in een ovenschaal. Overgiet met de witte wijn, kruid met peper en zout en voeg de hele, gepelde knoflookteentjes toe.
5
Zet de 2 schotels gelijktijdig in de oven en laat 45 min. bakken (draai de kippenbouten halverwege de baktijd om).
6
Serveer warm met een salade of sperziebonen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 662,31
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 411; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 662,31
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
+/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35

    Reeds in je keuken

    Knoflook | Netje
    Delhaize Knoflook | Netje
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€22,11